Občinska odbora NSi in SLS podpirata Karbo, v centralah proti

Zanimivo strankarsko dogajanje pred drugim krogom županskih volitev ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Karba, kandidat za župana Ljutomera
Majda Horvat

Že včeraj smo poročali, da je predsednik SLS Marjan Podobnik pred drugim krogom volitev v Slovenj Gradcu javno podprl aktualnega župana Andreja Časa, šef lokalnega odbora SLS in prvi predsednik protihmeljarske civilne iniciative Peter Cesar pa izzivalca Tilna Kluglerja.
A to ni edina predvolilna zgodba, ki dokazuje, kakšne razlike obstajajo med centralami strank in njihovimi lokalnimi odbori. Do podobne zgodbe je namreč prišlo tudi v Ljutomeru, kjer kot županski kandidat SD nastopa nekdanji novinar Dejan Karba. Pred drugim krogom so ga namreč podprli tudi v občinskih odborih NSi in SLS, s čimer pa se v centralah ne strinjajo. Novi predsednik SLS Marjan Podobnik je tako za Spletni časopis povedal, da sam Karbe nikakor ne bi podprl, a je odločitev pri njih prepuščena lokalcem, v Ljutomeru pa so šibki in so odločanje tam prepustili NSi.
{twitter}https://twitter.com/NovaSlovenija/status/1067430010615558145{/twitter}
In kako na vse skupaj gledajo v občinskih odborih? Predsednik ljutomerskega občinskega odbora NSi Marjan Novak pravi, da so Dejana Karbo podprli zaradi tega, ker si prizadevajo za spremembe v občini. "Iz tega razloga smo v prvem krogu tudi nastopili s svojim kandidatom, zato ne bi bilo smiselno, če bi zdaj podprli aktualno županjo." Kot pravi, ima občinski odbor stranke proste roke pri tem, katerega kandidata bodo podprli pred drugim krogom in da so jim glede tega pustili proste roke tudi v vrhu stranke. Predsednik ljutomerskega odbora SLS Alojz Štih je povedal samo, da je občinski odbor avtonomni organ, ki je soglasno sprejel ta sklep.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta