Pomurje dobilo McDonald's in 65 novih delovnih mest

Timotej Milanov Timotej Milanov
23.08.2020 18:00

Zaradi nove restavracije v trgovskem središču BTC City Murska Sobota ne pričakujejo dodatnih prometnih zastojev, se bo pa prometna situacija v tem delu mesta po besedah direktorja Mitje Horvata dokončno uredila z gradnjo vzhodne obvoznice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pomurci so v prvih dneh obratovanja množično obiskovali murskosoboški McDonald's.
Niko Časar

V Murski Soboti je začela ta konec tedna poslovati restavracija McDonald's. Kot pojasnjuje Mitja Horvat, direktor poslovne enote BTC City Murska Sobota, na območju katerega stoji, znaša vrednost celotnega projekta 2,5 milijona evrov, v novi restavraciji pa je delo dobilo 65 ljudi. Investicijo gradnje objekta je vodil BTC, McDonald's pa je vzel stavbo v dolgoročni najem za več kot 20 let. BTC City Murska Sobota ima letno 2,3 do 2,5 milijona obiskovalcev, v družbi pa pričakujejo, da se bo zaradi McDonald'sa obisk trgovskega središča na letni ravni povečal za 10 do 12 odstotkov.

Tudi do dveh zjutraj

Na vprašanje, ali pričakujejo zaradi otvoritve restavracije večjo gnečo na cestah v okolici trgovskega središča, Horvat odgovarja: "Iskreno povedano, smo imeli prometne zastoje v tem delu mesta že doslej in jih pričakujemo tudi sedaj v času prometnih konic. Tako bo, žal, vse dokler ne bo zgrajena vzhodna obvoznica, ko jo bomo dobili, pa pričakujemo, da se bo tudi tu promet razbremenil in umiril. Zaenkrat smo nekoliko spremenili prometni režim na naših parkiriščih, imamo tudi varnostnike, ki pomagajo pri usmerjanju prometa. Za zaposlene smo uredili posebno parkirišče na severni strani nakupovalnega središča. Torej strašnih dodatnih zastojev ne pričakujemo, razen tistih, ki jih že imamo."

Mitja Horvat, direktor poslovne enote BTC City Murska Sobota, pričakuje, da bodo imeli zaradi restavracije McDonald's na letni ravni za 10 do 12 odstotkov več obiska. 
Niko Časar

Desetletje čakali na McDonald's

"Tudi v tem pogledu je dodatna oživitev tega dela mesta dobrodošla," pravi Horvat, ki si je na čelu soboškega trgovskega središča deset let prizadeval za restavracijo McDonald's. Gradnjo objekta, ki so jo začeli sredi marca letos, so zaključili v pogodbenem roku, ne glede na dogajanje zaradi epidemije koronavirusa. Objekt je zgradila lendavska družba Legartis v sodelovanju z nekaterimi drugimi pomurskimi podizvajalci. Do konca avgusta naslednjega leta načrtujejo v soboškem BTC-ju še eno večjo investicijo, in sicer prenovo trgovine Interspar, ki bo tudi po njej ostala na tej lokaciji. Prenovili bodo tudi vhode v trgovsko središče in fasado.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta