Soboška prva osnovna šola: Telovadnica z novim parketom

Rok Šavel, Vestnik
28.11.2023 07:00

Že leto dni se vleče zgodba z zamenjavo dotrajanega in nevarnega športnega poda v telovadnici soboške prve osnovne šole

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv šole

Že leto dni se vleče zgodba z zamenjavo dotrajanega in nevarnega športnega poda v telovadnici soboške prve osnovne šole. Lani je razpis za zamenjavo padel vodo, letos je bil v začetku junija vendarle objavljen in izpeljan. Julija je soboška občina podpisala več kot 350 tisoč evrov vredno pogodbo z izbranim izvajalcem, družbo Lesnina MG. Že takrat je bilo jasno, da do začetka novega šolskega leta telovadnica z novim parketom ne bo nared. Pogodbeni rok za dokončanje del je namreč 100 koledarskih dni od podpisa pogodbe. Do prevzema bi tako moralo priti nekje v času krompirjevih počitnic, toda dela niso bila končana niti po počitnicah in bodo, kot sta nam pojasnila tako ravnatelj Aleš Benko kot soboški župan Damjan Anželj, šele s prvim decembrom.

Neuporabna za več kot 600 učencev

Do takrat je športna dvorana neuporabna za športna društva, kakor tudi za več kot 600 učencev, ki se pri urah športne vzgoje prilagajajo, kakor se pač lahko, tudi s telovadbo zunaj. Najem notranjih prostorov za teh nekaj mesecev po besedah ravnatelja ne bi bil ne učinkovit ne gospodaren. Benko težavo vidi predvsem v prepozni uvedbi v delo, kar pa je neposredno povezano z datumom objave javnega naročila. Anželj na drugi strani pravi, da je za zamudo odgovoren izvajalec, kar naj bi potrdil tudi nadzornik. Izvajalec je po besedah župana celo želel še dodatno podaljšati terminski načrt, a na mestni občini v to niso privolili. Pogodbeni rok se že tako ali tako krši, zaradi česar bo lahko soboška občina kot naročnica od izvajalca terjala plačilo pogodbene kazni, ki znaša dva promila skupne vrednosti pogodbenih del za vsak zamujen dan. To bi lahko naneslo tudi 20 tisoč evrov in več.

Aleš Benko: "S pridobitvijo bodo vsi zadovoljni"

Ravnatelj je nedavno sporočil, da se dela v zvezi z zamenjavo parketa počasi zaključujejo, kar je podkrepil s slikovnim materialom. Ponovno je tudi potrdil, da bo športna dvorana z novim podom odprla svoja vrata predvidoma s prvim decembrom, in izrazil prepričanje, da bodo vsi uporabniki s pridobitvijo zadovoljni, hkrati pa se je zahvalil občini za realizacijo nujno potrebnega projekta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta