Sosedje v Kocljevi ulici v Murski Soboti si zdaj nagajajo s koriti

Timotej Milanov Timotej Milanov
21.12.2018 15:48

Lastnik zemljišča pravi, da bi betonska korita odmaknili, če bi stanovalci blokov prispevali denar za urejanje zemljišča

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V družbi Kapion so s koriti stanovalcem preprečili dovoz.
Timotej Milanov

Nesoglasja med stanovalci blokov ob Kocljevi ulici v Murski Soboti in vodstvom družbe Kapion, ki ima poslovne prostore v stavbi nekdanje Panonke, so dobila novo razsežnost. Začeli so premikati betonska cvetlična korita.

V družbi Kapion so s koriti stanovalcem preprečili dovoz.
Timotej Milanov

Podjetnik bi pobiral denar

Direktor družbe Kapion Boris Benko meni, da bi morali stanovalci za ta parkirišča plačati, poudarja pa tudi, da stanovalci blokov doslej niso sodelovali pri urejanju zemljišča v lasti družbe, ki so ga ves čas uporabljali za dovoz do parkirišč. Zato je dal na mejo med svojim in občinskim zemljiščem postaviti betonska cvetlična korita in tako stanovalcem preprečil, da bi se še naprej vozili do parkirišč po poti, na katero so se po njegovem mnenju neupravičeno navadili. "Gre za naše sosede, a se z njimi ni mogoče ničesar dogovoriti. Z urejanjem zemljišča imamo stroške, za katere doslej niso nikoli nič prispevali, še sneg smo morali odstranjevati sami."

Ponoči je nekdo spet premaknil koriti in sprostil dovoz.
Nataša Juhnov

Na lastno pest

"To smo naredili na lastno pest, po mojem mnenju bi morali prebivalci blokov v Kocljevi že ves čas imeti svoj dovoz prek bližnjih javnih površin." Prav tako so po njegovih besedah občino pozvali, naj uredi dovoz do parkirišč na drugi strani, pri poslovalnici Zlati klas, na ozkem pasu občinskega zemljišča ob stavbi.

Korita so se spet pojavila kmalu po odstranitvi.
Boštjan Berlak (facebook)

Parkirišče nedostopno

Pred kratkim je nepovezano z omenjenim sporom bližnje zemljišče, ki so ga doslej stanovalci okoliških blokov in drugi uporabljali kot gramozno parkirišče, zaradi pripravljalnih del ogradila tudi družba Imo-Real, ki želi tam zgraditi poslovno-stanovanjski objekt, skozi katerega bo v skladu s prostorskim načrtom speljan nov dovoz do spornih parkirišč, s čimer se po Fišerjevih besedah stanovalci tudi strinjajo.

Potem ko si stanovalci niso pustili zapreti dovoza s koriti, ga je lastnik zemljišča zaprl z betonsko oviro.
Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta