Andraž Hribar tokrat raziskuje neskončnost

MMAJ
29.09.2023 13:36

48-letni glasbenik je v Godec Pubu v ljubljanski Šiški predstavil svoj osmi album z naslovom ∞ (Neskončno).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andraž Hribar na predstavitvi novega albuma pred Godec Pubom v ljubljanski Šiški 
Matic Majcen

Naslov albuma je svojevrstna znakovna igra. Gre namreč za osmi album Andraža Hribarja, položena osmica pa hkrati pomeni nekaj povsem drugega. "Ko sem razmišljal o imenu nove plošče, se je ideja ponudila kar sama," je povedal glasbenik. "Če številko 8 postaviš na bok, dobiš znak za neskončno. In tako je ime novi plošči. Album smo v celoti posneli v Kočevju, v mojem studiu. Studio je odlično opremljen za zajem akustičnih inštrumentov, bobnov, električnih kitar, vokalov ... Pod studiem je vinska klet. Ta v več pogledih pripomore k boljšemu zvoku. Ne bi našteval vseh prednosti bližine vinske kleti. Omenil bi pa, da med snemanjem vanjo postavljamo mikrofone in dobivamo zelo zanimive naravne odmeve.«

Hribar je album uradno predstavil minuli teden na dogodku v Godec Pubu v ljubljanski Šiški, kjer je ob sproščenem druženju odigral tri pesmi in se pogovarjal s prisotnimi. Na dogodku je bilo opaziti obilico znanih imen slovenske glasbe, kot so Grega Skočir, Tomaž Domicelj, Jure Longyka, Dadi Daz, Dragan Bulič, Miha Kralj in druge. 

Album uradno izide v petek, 29. septembra, in sicer zaenkrat samo v digitalni obliki. Izdaja vsebuje osem pesmi. Kot so sporočili z založbe Nika, je Neskončno zelo nostalgičen album. "Gre za avtorjeve spomine na minule in še trajajoče ljubezni. Tako se spominja na prvi ples pred gimnazijo, na romantično avanturo, ki se je po prijetni noči naslednje jutro zaključila, na neuslišano ljubezen, ko jo je s pogledi prebadal in ji nastavljal past, v katero bi ujel njeno srce, pa se je na koncu v past ujel sam. Album govori tudi o rajskem vrtu, na katerega pragu stoji naš junak in posluša pesem rajskih ptic, ki ga vabijo vanj, o sanjah, da bo spet imel izgubljeno ljubezen, ki jo je nekoč zapravil, ker ni zbral dovolj poguma, da bi si jo vzel, ko je bil pravi čas."

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta