Bitka za življenje: Matjaž Javšnik doživel srčni infarkt, nato so mu odpovedala še jetra in ledvici

D.Ži
11.10.2023 11:39

V novi Jani je naš priljubljeni igralec spregovoril o dogodku, po katerem je moral življenje sestaviti na novo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matjaž Javšnik pravi, da še zdaleč ni za na odpad.
Rok Mlinar

Šlo je za las. In bitka je bila vse prej kot lahka, a javnost je o tem vedela le malo. Šele zdaj je igralec, scenarist in producent Matjaž Javšnik v pogovoru za novo revijo Jana spregovoril o zdravstvenih težavah, ki so prioritete v njegovem življenju postavile na novo. Moral je stopiti na zavoro. Trideset let umetniškega ustvarjanja je že skoraj za njim, in skoraj bi se pot zaključila, saj je pred letom dni doma doživel srčni infarkt. Lahko bi bilo še huje, saj je dan prej bil z otrokoma na cesti, namenjen na rojstnodnevno praznovanje v Istro.

Lahko bi se razpetlo še bistveno slabše, saj je dan prej bil na poti z otrokoma. 
Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.

Naslednji dan se je sicer počutil povsem solidno, a soprogo prosil, naj ga pelje na predstavo. "Ko me je peljala s predstave, sem začutil močno bolečino v prsnem košu, ampak sem mislil, da sem si med predstavo pretegnil kakšno mišico. Začel sem se pretegovati, presedati in je začelo počasi popuščati, tako da sem mislil, da je bilo res le to. Doma sem šel v kopalnico, da bi se pripravil za spanje, ko se mi je kar naenkrat začelo zelo močno vrteti. Takrat sem povezal bolečino in vrtoglavico ter spoznal, da gre verjetno za infarkt. Začel sem klicati ženo, prišla je, ko sem že kolapsiral. Poklicala je reševalce, in ti so me peljali na intenzivni kardiooddelek v UKC. Tam sem ostal petnajst dni, ker sem dobil reakcijo," je za Jano pojasnil igralec in dodal, da so mu po posegu vbrizgali tekočino za slikanje žil, čemur je sledila odpoved jeter in ledvic. Hud zaplet torej.

Najprej je mislil, da si je med predstavo pretegnil mišico, a šlo je za infarkt. 
Rok Mlinar

Medtem se je že uspešno postavil na noge in življenje začel znova, kljub diabetesu, ki ga uspešno kroti. "To je enako, kot da bi na avtu imel generalko. Nikoli nisi več enak, ampak to ne pomeni, da si že za na odpad," pravi Jaušnik. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta