Bivši sodelavec razkriva, kako je videti povprečni dan Karla III.: Ima nekaj čudnih navad, nikoli ne jé kosila

D.Ži
26.09.2022 09:47

Novi britanski kralj se v zaprtih prostorih ne nahaja prav rad, zato večinoma dela ob odprtih oknih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Julian Payne, ki je nekoč delal kot sekretar za komunikacije princa Charlesa in žene, vojvodinje Camille, je razkril, kakšne navade ima novi britanski kralj.

Navade in tempo kraljevega življenja so, kot pravi Payne, hudi. Charles, danes Karel III., namreč vsako jutro zajtrkuje in nikoli ne kosi. Nikoli si ne vzame odmora za kosilo, njegova zajtrkovalna miza pa je polna sadja, semen in čaja.

Reuters

"Kralj ne je kosila, zato je bila ena prvih lekcij, ki sem se jih naučil, ko sem bil z njim na poti, pojesti velik zajtrk ali prinesti nekaj energijskih ploščic," je pojasnil in dodal, da je za kraljevo gospodinjstvo zadolžena majhna, a predana ekipo osebja, ki za Charlesa, danes Karla III. dela že desetletja. Kraljev delovni dan se začne po zajtrku in je "precej neusmiljen".

"Začne z radijskimi novicami, med zajtrkom pregleda naslovnice," je povedal njegov sodelavec. Sledijo 45-minutna srečanja o novih dobrodelnih projektih, prihajajoči turneji ali razpravi o državnih vprašanjih. Karel si prvi odmor vzame okoli 13. ure, ne za kosilo, ampak za sprehod okoli svojega doma.

Reuters

"Kralj ne mara biti predolgo v zaprtih prostorih in ima vedno na stežaj odprta okna," razkriva. Naslednji odmor si vzame ob 17. uri, ko je čas za čaj. Kralj je ta čas v preteklosti pogosto preživel s svojo ženo Camillo in skupaj sta pojedla kos sadne torte ali sendvič.

Reuters

Po odmoru se kralj vrne v pisarno, da uredi papirologijo, večerja pa je na sporedu pri njem točno ob 20.30. Po obroku se Karel vrne za pisalno mizo ob 22. uri in pogosto dela dolgo v noč. Poleg tega urnika dnevni načrti včasih vključujejo potovanja in javne dogodke. Nekdanji kraljev pomočnik je dodal, da se Karel rad pogovarja z ljudmi, kar mu pogosto prekriža nadaljnje načrte.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta