Zakaj kraljičina najljubša vnukinja nima plemiškega naziva? Razlog vas bo presenetil ...

D.Ži
13.09.2022 10:53

Po kraljičini smrti smo jo videli objokano. Med hčerko princese Anne in kraljico se je skozi leta spletla posebna vez.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Zara Tindall je najstarejša vnukinja nedavno preminule kraljice Elizabete II. Po babičini smrti so jo posneli, kako je v solzah zapuščala cerkev in nato pred njo brala sožalna pisma, ki so jih tam pustili Britanci in drugi obiskovalci.

Profimedia

41-letna Tindall je bila na babico zelo navezana. Obe sta oboževali jahanje, s katerim se je Zara ukvarjala tudi profesionalno. Leta 2012 je na olimpijskih igrah v Londonu kot članica ekipe Velike Britanije osvojila srebrno medaljo. Na Zarin uspeh je bila še posebej ponosna kraljica. Leta 2007 jo je imenovala za članico Najodličnejšega reda Britanskega imperija.

Profimedia

Zara je dobila ime po predlogu Karla III., takrat še princa Charlesa. Je otrok princese Anne in njenega prvega moža, kapitana Marka Phillipsa. A Zara po rojstvu ni bila upravičena do naziva Njena kraljeva visokost.

Profimedia

Nazivi v kraljevi družini se prenašajo po moški liniji, tako da otroci princese niso nujno princi in princese, in ker kapitan Phillips nima kraljevega naslova, ga nimajo niti njegovi otroci. Očitno sta tudi Zarina starša zavrnila kraljičino ponudbo za naziv, saj so menili, da bo življenje brez naziva za otroka lažje.

Profimedia

Leta 2003 se je Zara zaljubila v nekdanjega angleškega igralca ragbija Mika Tindalla, sedem let kasneje pa je Buckinghamska palača oznanila njuno zaroko. Poročila sta se julija 2011 v Edinburghu.

Profimedia

Zara je v zakonu z Mikom Tindallom rodila tri otroke - Mio Grace, Leno Elizabeth in Lucasa Philipa.

Profimedia

Zara se je svoj čas kar redno udeleževala družabnih dogodkov, danes jo videvamo bolj poredko. Še posebej aktivna je v humanitarnih dejavnostih, kjer se posveča otrokom in drugim pomoči potrebnim po svetu.

Profimedia

V letih 2005 in 2011 je na dražbi prodala svoje večerne obleke ter tako zbrala denar za žrtve cunamija in potresa.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta