(FOTO) Kdo je 14-letnik, ki je s princi bedel ob kraljičini krsti? To je bil eden njegovih prvih javnih nastopov

D.Ži
20.09.2022 10:28

James Mountbatten-Windsor na željo staršev kraljevskega naziva in z njim povezanih privilegijev nima, tudi na večjih dogodkih ga doslej še nismo opazili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Še pred ponedeljkovim pogrebom britanske kraljice Elizabete II. so v Westminstrski opatiji njeni potomci izvedli častno stražo, bedenje ob babičini krsti. Njenih osem vnukov, vključno z njenim najmlajšim vnukom, 14-letnim Jamesom, rojenim v naziv vikont Severn, se je na ta način poklonilo preminuli monarhinji.

Profimedia

James je drugi otrok Edwarda in Sophie, wessekškega grofa in grofice, in to je bil eden njegovih redkih javnih nastopov. Rodil se je decembra 2007, štiri leta za svojo sestro Lady Louise.

Profimedia

Po njunem rojstvu sta se Edward in Sophie odločila, da otroka ne bosta nosila kraljevskih nazivov, a se bosta o tem lahko sama odločila ob polnoletnosti.

Profimedia

"Poskušava ju vzgajati tako, da bosta razumela, da je v življenju treba trdo delati. Zato sva se tako odločila," je nekoč dejala grofica Wessekška.

Profimedia

Njegovo polno ime je James Alexander Philip Theo Mountbatten-Windsor. Starši so se z njegovim srednjim imenom poklonili pokojnemu dedku, princu Philipu. Ob Jamesovem rojstvu je Edward svojega sina opisal kot "zelo sladkega in ljubkega", poroča Mirror. Ob rojstvu je bil vikont Severn osmi v vrsti za prestol, trenutno je štirinajsti, za očetom Edwardom.

Profimedia

Čeprav se vikont Severn redko pojavi v javnosti, se je udeležil številnih kraljevih dogodkov, med drugim iger Commonwealtha, parade Trooping the Color, udeležil pa se je poroke princa Harryja in Meghan Markle ter poroke princese Eugenie in Jacka Brooksbanka.

Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta