Dve borki! Tanja Žagar je na kemoterapijo hodila s še eno znano Slovenko, mamico treh otrok, ki se tudi bori z rakom

D.Ži
03.07.2024 08:56

Januarja sta skupaj sedeli na kemoterapiji, zdaj se je s sporočilom podpore oglasila pod objavo, v kateri se je pevka razpisala o težki zdravstveni preizkušnji, s katero se spopada zadnje mesece. K sreči uspešno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Upam in verjamem, da si dandanes večina žensk redno pregleduje dojke, a bi vas vseeno želela tudi sama spodbuditi k rednim pregledom," pravi Tanja Žagar. 
Sašo Bizjak

​Do kosti je Slovence s svojo brezkompromisno iskreno življenjsko zgodbo pretresla pevka Tanja Žagar, ki je v začetku tedna snela lasuljo, sedla na kavč oddaje Dobro jutro in spregovorila o svoji polletni bitki z rakom. Pa tudi z zgodbo, da je februarja lani zaradi hudega vročinskega krča skoraj izgubila hčer. Zgodbo o svoji bitki je delila na svoj 42. rojstni dan, kar vsekakor ni naključje. Bitko z invazivnim rakom dojke dobiva, prestala je kemoterapijo in operacijo, čakajo jo še obsevanja. "Jaz nisem bolna, bolna je moja dojka in to bomo zrihtali! Točno tako sem si rekla, stisnila svoja mala, a zame največja biserčka na svetu, pa seveda tudi velikega in se odločila, da bo to zame mala malica," pripoveduje Tanja. 

"Upam in verjamem, da si dandanes večina žensk redno pregleduje dojke, a bi vas vseeno želela tudi sama spodbuditi k rednim pregledom. Ne govorim le o samopregledovanju, ampak tudi o rednih pregledih pri zdravniku. Sama namreč nisem zatipala ničesar, saj sem imela nezatipno obliko. Nekega večera sem zagledala kri, ki mi je pritekla iz desne bradavice. Po mamografiji so mi sporočili, da v desni dojki ni ničesar, da so pa nekaj našli v levi. Za to kri bom vedno hvaležna, saj me je rešila. Občutek imam, kot bi mi jo poslala moja mami, da bi me opozorila, da nekaj ni v redu. Tako nekako sem si to razložila jaz," še pravi Tanja.

Tanja Žagar snela lasuljo in povedala, da se bori z rakom, vmes je skoraj izgubila tudi hčer

Izrazi podpore in čestitke ob njenem "dvojnem rojstnem dnevu" se kar vrstijo tudi na družbenih omrežjih, med komentarji pod fotografijo kratkolase Tanje se je oglasila tudi znana slovenska blogerka in vplivnica Tjaša Marolt. Ta z možem Juretom na družbenih omrežjih pogosto deli dogodivščine s svojimi tremi otroki. Tudi ona je svojim spletnim sledilcem povedala, da je zbolela za rakom. Pod Tanjino objavo pa je zapisala: "Bravo, Tanja, za pogum, da deliš. Januarja sva skupaj sedeli na kemoterapiji. Jaz sem ravno zaključila obsevanja, sedaj pa pogumno naprej. Se spremeni pogled na svet in na to, kaj je v življenju pomembno." 

Tudi sama je trenutno kratkolaska, kar ji ni bilo lahko sprejeti, a ... lasje bodo prej ali slej spet zrasli. "Tudi jaz sem si kupila lasuljo in turbanček, še preden so mi lasje sploh začeli izpadati. Spomnim se, da sem spraševala ženske, ki so že imele izkušnje z zdravljenjem, kako so prenesle izgubo las, in vsaka mi je odgovorila isto. Na začetku ni enostavno, ampak potem ugotoviš, da je to še najmanj. Važno je, da ozdraviš," je dejala. "Kemoterapijo sprejmi kot zdravilo, sem si prigovarjala ves čas. Ampak po pravici povedano mi je bila nujno zlo. Šele ko sem videla, da deluje in je tumor na otip hitro popolnoma izginil, sem začutila olajšanje in tudi hvaležnost za to 'zdravilo'," je sledilkam in sledilcem sporočila Marolt.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta