Na dobrodelnem koncertu v Šentilju rekordno. Zakaj ni bilo Tanje Žagar, ki je nastopila na vseh koncertih doslej?

Anita Kirbiš
27.01.2024 05:50

Krajevni odbor Rdečega križa Šentilj je v igralniško-zabaviščnem centru Mond priredil že 19. dobrodelni koncert Pomoč ljudem v stiski, na katerem so za dober namen znova nastopili številni glasbeniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dobrodelni koncert šentilj Ansambel Brloga KORK Šentilj
Anita Kirbiš

"Vsa leta delovanja izvajamo številne projekte različnih oblik pomoči ljudem v stiski, izjemno aktivni smo pri krvodajalstvu. Živimo v časih, ko se veliko ljudi spopada z različnimi oblikami socialne ogroženosti, vendar Slovenci vedno znova dokazujemo, da smo odprtega srca, kadar slišimo klice na pomoč in se radi odzivamo na dobrodelne akcije. Tudi ob priložnostih, kakor je nocojšnji koncert v Šentilju," je obiskovalce nagovoril dolgoletni predsednik KO RK Šentilj Stanislav Žebela ter se zahvalil za dober obisk.

Podžupanja Občine Šentilj Lidija Šarić se je v govoru zahvalila za izjemno angažiranost in dobro sodelovanje občine z RK Šentilj, tudi med lanskimi neurji, ki so v njihovi občini povzročili številne plazove ter ogrozili domove občanov. Zahvalila se je tudi Mondu, kjer so dalj časa skrbeli za tople obroke za občane in ekipe, ki so pomagale pri reševanju.

Od glasbenikov so prvi na oder stopili domačini, Ansambel Brloga, ki letos praznuje 15-letnico delovanja. Lani so bili absolutni zmagovalci Festivala v Oplotnici, z zmagovalno melodijo so se predstavili tudi ta večer. Letos sta se na koncertu prvič predstavila zakonca Maja in Vlado Ravničan, ki iščeta navdih v skoraj pozabljenih, starih narodnozabavnih skladbah, petje pa nadgrajujeta v zreškem cerkvenem zboru.

Dobrodelni koncert šentilj Rudi šantl med nastopom s Tamburaši Duplek
Anita Kirbiš

Z veliko mero človekoljubja je že večkrat na koncertu v Šentilju sodeloval legendarni pevec narodnozabavne glasbe Rudi Šantl. Prvič pa je sodeloval Tamburaški orkester občine Duplek, ki ima za seboj že dvajset let delovanja. Kot gosta sta z njimi nastopila tudi Barbara in Andrej Gračner (sicer člana ansambla Donačka) ter Rudi Šantl. Tamburaši nastopajo na različnih prireditvah doma, nastopili so tudi že zunaj meja naše države. Radi se pohvalijo, da bodo ob jubileju izdali novo zgoščenko, v zadnjem obdobju skupino vodi maestro Drago Klein.

Četrto leto zapored je ogrel dlani obiskovalcev legendarni saksofonist Oto Vrhovnik, zaslužni profesor Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, ki mu tudi v pokoju še zdaleč ne manjka energije in zagona za nastope s svojim saksofonom. Za konec, "za desert", naj bi v Šentilj že devetnajstič zapored s svojim šarmom in talentom prišla vsem dobro znana Tanja Žagar, ki pa je zbolela in nastop odpovedala.

Predsednik KO RK Šentilj Stanislav Žebela je z veseljem razglasil, da se je v letošnjem letu za pomoč ljudem v stiski in druge oblike pomoči skupaj zbralo sponzorskih in donatorskih sredstev ter sredstev dobrodelnega koncerta največ do zdaj, 10.821 evrov. Njihovi največji in stalni donatorji so Občina Šentilj in Petrol. Žebela se je za konec še enkrat zahvalil vsem ljudem dobrega srca, ki s svojo dobrodelnostjo podpirajo delovanje RK in pomagajo ljudem v stiski, ter že vabil na jubilejni, 20. dobrodelni koncert prihodnje leto. Večer, ki ga je s humornimi vložki tradicionalno povezoval Saša Šauperl, so glasbeniki zaključili s skupnim nastopom in koračnico Radetski marš.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta