Edo Maajka razkril, kako velik problem ga spremlja že leta: "Preprosto ne morem ..."

ZaB
25.09.2023 11:49

Nekaj časa si je pomagal celo z zdravili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Edo Maajka 
Sašo Bizjak

Popularni raper je za hrvaški Telegram pojasnil, zakaj tako nerad daje intervjuje, zaradi česar, pravi, morda izpade nadut in marsikoga ujezi. Že leta se bori z napadi panike, je priznal. Ko se to zgodi, je dobesedno paraliziran.

Začelo se je že v srednji šoli in se okrepilo, ko je postal popularna javna oseba, ki po naravi svojega dela veliko nastopa. 

Najtežje mu je dajati intervjuje, odgovarjati pred kamero ali v radijskem etru, vsakič ko mora sedeti in govoriti, zablokira, je pojasnil. Zato se trudi izogniti okoliščinam, ki bi ga pripeljale v to situacijo:    

"Preprosto ne morem in zato odlagam termine, se umaknem in upam, da bo povabilo po čudežu izginilo ali da bo sogovornik idejo opustil."   

Tesnoba se ga poloti tudi v zaprtih prostorih, ki jih ni mogoče zapustiti, na primer na letalu ali v tunelu. Se je pa to naučil kontrolirati s tehnikami dihanja, je še povedal.  

A kako da zmore stati na odru in nastopati za polne dvorane oboževalcev, pred publiko? Na odru je drugače, tam je mobilen, je razložil 44-letni glasbenik. Osredotoči se na tekst. To je izrazito fizično opravilo, pravi, "mehanično pride vse iz tebe".   

Nekaj časa si je pomagal z zdravili, dokler ni ugotovil, da ga to ne pelje nikamor. Zdaj vsak dan meditira, izvaja avtogene treninge in pomaga tudi drugim ljudem s sorodnimi težavami.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta