(FOTO) Ga poznate? To je najbolj znan igralec, za katerega še niste slišali, čeprav je nastopil v več kot 100 filmih

D.Ži
17.04.2023 12:14

Statisti v filmih opravljajo pomembno delo, četudi večino slave odnesejo glavni igralci. Simpatični Jesse Heiman ima kar osupljivo hollywoodsko kariero, a zelo malo ljudi ve zanjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V svetovno znanih filmih in serijah so v ospredju večinoma glavni igralci in stranske vloge, le redko kdo pomisli na neštete statiste, ki nastopajo bolj v ozadju, a dodajajo filmom večji občutek resničnosti. 

Eden glavnih hollywoodskih statistov, ki ima za sabo že bogato kariero, je Jesse Heiman, ki je nastopil že v več deset filmskih uspešnicah, odkar ga je Hollywood na prelomu tisočletja povsem očaral. Čeprav za njegovo ime najbrž še niste slišali, pravijo, da je "največji statist na svetu".

Med snemanjem reklame za restavracijo Go Daddy je poljubil slavno manekenko Bar Refaeli.
Profimedia

V več kot 100 vlogah je Heiman igral različne manj opazne like v filmih, v katerih blestijo Jason Biggs, Ryan Reynolds in Toby Maguire, večkrat je upodobil srednješolca.

Nastopil je tudi v serijah Veliki pokovci in "Arrested Development" ter celo poljubil supermanekenko Bar Refaeli v razvpiti reklami GoDaddy, ki so jo posneli za Super Bowl.

Profimedia

Tukaj je nekaj njegovih najpomembnejših vlog.

Leta 2001 je Heiman igral študenta glasbenika v Ameriški piti 2, bilo je malo po tem, ko je prišel v Hollywood, da bi ustvaril filmsko kariero. Sostanovalec ga je nagovoril, naj postane statist, potem ko je izgubil službo, njegov veliki uspeh je bila vloga pozavnista v nadaljevanju Ameriške pite. V filmu lahko vidimo Heimana, kako vadi na svoj instrument, medtem ko sedi pri odprtih zadnjih vratih šolskega avtobusa.

Leto kasneje se je pojavil ob Ryanu Reynoldsu v komediji Van Wilder. Igral je študenta na kavču in se v komediji pojavil le na kratko.

Profimedia

Leta 2002 je Heimanu uspelo vstopiti v svet Marvelove produkcije v znani filmski adaptaciji "Spider-Man" s Tobyjem Maguirejem v glavni vlogi.

Protagonist Peter Parker je bil ustrahovan v šoli in uporabljal svoje pajkove moči, da bi dosegel premoč, medtem ko je Heiman videti povsem šokiran v ozadju za igralko Kirsten Dunst.

Heiman je statiral tudi v biografski drami Ujemi me, če me moreš leta 2002, v kateri sta igrala Leonardo DiCaprio in Tom Hanks.

Medtem ko je zvezdnik Titanika DiCaprio igral prevaranta Franka Abagnala, je Heiman viden v ozadju učilnice, od koder opazuje protagonista.​

Leta 2008 je Heiman dobil eno svojih najbolj opaznih vlog, saj je igral člana občinstva v komediji "Forgetting Sarah Marshall". V filmu igrajo Jason Segel in Kristen Bell ter Mila Kunis in Russell Brand.

Segelov lik Peter skrivaj dela na muzikalu Drakula, Heiman pa igra člana občinstva, ki gleda slavnega vampirja.

Heiman je znan tudi po petih nastopih v uspešni komediji Veliki pokovci, ki je bila prvič predvajana februarja 2008.

Profimedia

Najprej je odigral enega od prijateljev Wila Wheatona v epizodi "The 21-Second Excitation". Pojavil se je tudi kot eden od gostov na Howardovi fantovščini, kjer je sedel poleg Captaina Sweatpantsa v epizodi "The Stag Convergence".

Kasneje je igral enega od geekov v prodajalni stripov v valentinovski epizodi "The Tangible Affection Proof".

Ko se je vrnil k srednješolskim vlogam, je Heiman igral študenta Harvarda v biografski drami iz leta 2010 Družabno omrežje.

Profimedia

V filmu igrata Jesse Eisenberg in Andrew Garfield, Heiman igra enega od študentov v razredu.

Ko Heiman ne statira, dela kot voznik za Lyft, ameriški taksi, kar mu zagotavlja dober stranski zaslužek. Pravi, da tudi v vožnji nadvse uživa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta