(FOTO) Maribox ta konec tedna prežet s španskim temperamentom

N.S.
25.03.2023 14:23

V petek so v Mariboxu predvajali prvi film iz cikla Dnevi španskih filmov. "Dobri šef" je v dvorano privabil številne ljubitelje španske kulture, ki jih je pozdravil tudi Juan Arístegui Laborde, veleposlanik Španije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mediaspeed

Obiskovalci so vtise o filmu, nagrajenem s šestimi nagradami Goya in nominacijo za tujejezičnega oskarja, izmenjali ob španskem vinu in prigrizkih. Veleposlanik Španije v Republiki Sloveniji Juan Arístegui Laborde, ki ga je sprejel direktor Mariboxa Stipe Jerić, si je film ogledal v družbi mariborskega župana Saše Arsenovića in soproge Katje. "Dragi prijatelji, dober večer. Vesel sem, da smo se lahko danes takole srečali. Film je oblika kulture, ki je popularna neglede na starost. Je dobra osnova na kateri lahko gradimo in še širše spoznavamo kulturo. Za to srečanje si ne bi mogel želeti boljše lokacije kot je Maribor, ki je dinamično mesto v čudoviti deželi Sloveniji. Danes nam sicer tehnologija omogoča spremljanje filma na najrazličnejše načine, nič pa se ne more primerjati z obiskom kina, kjer lahko uživamo ob vsebini na tradicionalen način," je občinstvo v dvorani nagovoril veleposlanik.

Mediaspeed
Mediaspeed
Mediaspeed

Otvoritveni večer Dnevov španskih filmov, ki potekajo ta konec tedna v sodelovanju z španskim veleposlaništvom, je v Maribox privabil ljubitelje španskega filma in kulture, študente španščine in Špance, ki živijo v Mariboru. Španski filmi bodo v Mariboxu na voljo še danes (v soboto) in jutri (v nedeljo). Danes si lahko ogledate Vzporedni materi (Madres Paralelas, 2021), jutri pa še 1898: Zadnji iz Filipinov (1898: Los ultimos de Filipinas, 2016).

Mediaspeed
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta