(FOTO) Na sliki je nekaj čudnega: Svetovne agencije umikajo novi posnetek princese Kate z otroki

D.Ži
11.03.2024 11:23

Na prvi pogled se zdi, da je s fotografijo, ki je nastala ob materinskem dnevu, vse v redu, a strokovnjaki so opazili nekaj nenavadnega. Po zmedi se je oglasila kar princesa sama.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Strokovnjaki za obdelavo fotografij so povečali družinski posnetek princese Kate z otroki. Na robu levega rokava princese Charlotte so opazili znake računalniške manipulacije. 
Profimedia

Nenavaden zaplet je pokvaril sicer precej nedolžen družinski prizor, ki je nastal ob materinskem dnevu. Svetovne medijske agencije so umaknile prvo uradno fotografijo britanske princese Kate, ki je v javnost prišla po njeni večmesečni odsotnosti zaradi zdravstvenih razlogov. Razlog za umik naj bi bila skrb, da je fotografija morda "zmanipulirana".

Associated Press (AP), Reuters, Getty Images in Agence France-Presse (AFP) so v nedeljo objavile obvestila, da ne bodo več uporabljale fotografije Kate in njenih treh otrok, ki jo je objavila Kensingtonska palača.

AP je za Al Jazeero povedal, da so fotografijo umaknili, ker se je po "natančnejšem pregledu izkazalo, da je vir manipuliral s sliko" in da fotografija kaže "nedoslednost v poravnavi leve roke Kateine ​​hčerke, princese Charlotte". Zapletlo se je pri podrobnem pogledu na rob levega rokava Charlotte, kjer se zdi, da je nekdo s sliko računalniško dopolnil oziroma zmanipuliral. 

Princesa Kate okreva po abdominalni operaciji, princ William pa je nase prevzel tudi del obveznosti svojega bolnega očeta, ki se bori z rakom.  
Profimedia

 

AFP je sporočila, da slike ni mogoče uporabiti, ker je bila "spremenjena", Reuters pa je sporočil, da je sliko izbrisal "po pregledu objave"

No, medtem se je oglasila kar princesa Kate sama. Priznala je, da je fotografijo uredila sama, da se je z njo malce poigrala, vmes pa se je prikradla napaka. ''Kot mnogi amaterski fotografi včasih eksperimentiram z montažo. Rada bi se opravičila za zmedo, ki sem jo povzročila z objavo fotografije. Upam, da ste vsi preživeli lep materinski dan,'' je zapisala v zgodbi na Instagramu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta