Kaj čaka kraljico Camillo, zdaj ko ima njen mož raka? Za njo je nekaj težkih in napornih tednov

D.Ži
06.02.2024 09:36

Novica o kraljevi bolezni je pretresla britansko monarhijo. Ker kralja čaka zahtevno zdravljenje in dolgo okrevanje, bo to vplivalo tudi na delovne obveznosti ostalih družinskih članov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kraljeva diagnoza je družino globoko pretresla. Žena in sinova mu bodo v naslednjih mesecih poskušali olajšati življenje.   
Profimedia

Potem ko je kralj Karel III. zbolel za rakom, naj bi kraljica Camilla po poročanju britanskih medijev povečala svoje kraljeve dolžnosti, da bi podprla in razbremenila moža.

76-letna Camilla je najstarejša aktivna članica kraljeve družine in povsem jasno je, da bo še naprej predano opravljala svoje delo, prevzela pa naj bi tudi del njegovih dolžnosti. Kralju naj bi zdravniki svetovali čim bolj umirjen življenjski ritem.  

Skupaj v dobrem in slabem. Po posegu na prostati je kraljica moža v bolnišnici obiskovala vsak dan.   
Profimedia

Za njo je že nekaj napornih tednov, saj je bila zaposlena z različnimi obveznostmi, medtem ko je 75-letni Karel okreval po odhodu iz londonske klinike, kjer so mu operirali povečano prostato. Na isti kliniki je abdominalno operacijo prestala tudi valižanska princesa Kate. Pred dnevi je kraljica povedala, da je njen mož v redu in da se veseli vrnitve v službo.

Prejšnji konec tedna je Camilla spremljala Karla k maši v Sandringhamu, a se je kmalu za tem že vrnil v London, saj naj bi zdravljenje raka že steklo. O kraljevi bolezni je sicer znanega le zelo malo. 

Kraljica Camilla bo v naslednjih tednih prevzela tudi nekaj moževih obveznosti.  
Profimedia

Zaradi očetovih zdravstvenih težav se je k opravljanju dolžnosti prej vrnil princ William, ki je zadnje tedne ob strani stal svoji soprogi, obisk iz ZDA je napovedal tudi princ Harry, ki ima z očetom zadnja leta precej krhke odnose, v glavnem zaradi obračunavanja s kraljevo družino v medijih in v razvpiti biografiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta