(FOTO) Natakarica dobila 65 evrov napitnine in podivjala: Skopuhi, sedeli ste ure in ure

N.S.
25.03.2023 13:04

Sovražim Evropejce, se je natakarica svojih gostov lotila na twitterju, a hitro naletela na kritike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Natakarica iz New Yorka je na družbenih omrežjih poskrbela za pravi vihar, potem ko je goste iz Evrope, ker ji niso pustili višje napitnine, označila za skopuhe. "Sovražim Evropejce," je Madison Tayt zapisala na twitterju, poročajo ameriški mediji. Imena restavracije, kjer je zaposlena, ni razkrila, razjezilo pa jo je, da je skupina turistov za 700 dolarjev (650 evrov) vreden račun pustila 10-odstotno napitnino. Nenapisano pravilo v Združenih državah Amerike namreč pravi, da naj bi osebje restavracij in barov prejelo med 15 in 25 odstotkov visoko napitnino.

Twitter/@madison_tayt

"Napitnino so pustili potem ko so več ur sedeli in se zabavali. Šefu so povedali, da so navdušeni nad storitvami, zato jim je pojasnil, da gostje običajno pustijo napitnino v višini 20 odstotkov. Rekli so v redu in se pobrali," je zapisala natakarica. A debata ni šla v pričakovani smeri, številni komentatorji so se je brutalno lotili, zato je objavo kasneje umaknila. Nekdo ji je celo napisal, da naj se s šefom zmeni za višjo plačo in naj ne vali krivde na turiste, ki da je niso dolžni sponzorirati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta