(FOTO) Skromen grob bivše žene Donalda Trumpa sproža ogorčene odzive: "Pokopali so jo kot psa"

D.Ži
03.08.2022 09:16

Kot kaže, je nekdanji ameriški predsednik mater svojih treh otrok na igrišču za golf pokopal zaradi davčne olajšave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Veliko čustvenih besed, skupnih fotografiranj in solzavih spletnih zapisov, konec pa bolj klavrn. Najbolj brutalno neposredni pišejo, da so jo "pokopali kot psa". Ivana Trump, bivša žena Donalda Trumpa, nekdanjega ameriškega predsednika, je umrla 14. julija, potem ko je na svojem domu na Manhattnu padla po stopnicah.

Profimedia

Dočakala je 73 let. Družina Trump, z njenim nekdanjim partnerjem in ženo Melanio na čelu, se je ob njenem slovesu spet zbrala in se ji poklonila, šele zdaj pa je jasno, da ji prav častnega poslednjega doma niso namenili. Pokopali so jo namreč v Trump National Golf Clubu v Bedminstru, v zvezni državi New Jersey, kjer se nahaja priljubljeno Trumpovo golf igrišče.

Profimedia

Da je njen grob videti več kot neugledno, je bilo slišati pred dnevi, zato so se tja odpravili tudi novinarji New York Posta. Prizor jih je pretresel. Poslednje počivališče Ivane Trump ima le preprost kamen, na katerem piše zgolj njeno ime, pa tudi letnici rojstva in smrti. Nahaja se nedaleč od klubskih prostorov, golfisti pa med igro njenega groba na vidijo. Šlo naj bi za zasebni del zemljišča.

Razlog, zakaj je mati Trumpovih otrok pokopana tam, naj bi bil neverjetno banalen. Šlo naj bi za davčno olajšavo. Davčni zakonik New Jerseyja namreč izvzema pokopališče vseh davkov. Tudi sam Trump je že pred leti izrazil željo, da bi bil pokopan tam, saj naj bi šlo za njegovo najljubše posestvo.

Profimedia

Sprva naj bi razmišljal o družinskem mavzoleju, zdaj naj bi tam nastalo zasebno družinsko pokopališče z desetimi grobovi, slišati pa je, da naj bi jih na koncu bilo tudi do 300, grob bi tam bilo mogoče kupiti.

Donald Trump, Melania Trump, Barron Trump, Ivanka Trump, Eric Trump Funeral of Ivana Trump, New York, USA - 20 Jul 2022,Image: 708731825, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Profimedia
Profimedia

Ivana je tako neslavno "odprla" nov Trumpov projekt. Mati Donalda mlajšega, Erika in Ivanke Trump je bila z mogotcem poročena od leta 1977 do 1992.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta