(FOTO) Umrla ena najlepših igralk na svetu: Leta 2019 so ji povedali novico, ki je njeno življenje postavila na glavo

D.Ži
31.05.2024 10:05

Odigrala je več kot 40 vlog v filmih in na televiziji, kjer je vodila tudi več razvedrilnih oddaj, med drugim Zvezde plešejo in Ples na ledu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anastasia Zavorotnyuk na odprtju restavracije Entrecote leta 2013.  
Profimedia

V 53. letu starosti je po dolgi bolezni umrla ruska gledališka in filmska igralka Anastasia Zavorotnyuk, poroča BBC. Novico o smrti igralke je na družbenih omrežjih potrdila njena družina.

Igralka, ki so jo tuji mediji označili za eno najlepših na svetu, se je leta borila z rakom, avgusta 2019 pa je zaradi zdravstvenih težav prenehala sodelovati v gledaliških predstavah.

Veljala je za eno najlepših igralk na svetu. 
Profimedia

Rodila se je leta 1971 v Astrahanu, njena mati je znana ruska umetnica Valentina Borisovna Zavorotnyuk, ki je delala v Astrahanskem mladinskem gledališču. Oče Jurij Zavorotnyuk je delal na televiziji in zdi se, da je Anastasia že kot otrok ljubezen do igranja in umetnosti podedovala od staršev. Leta 1991 je zaigrala v svojem prvem filmu, ki so ga posneli po romanu Vladimirja Nabokova.

Leta 2014 je pred zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju nosila olimpijsko baklo. 
Profimedia

Televizijska serija "My Fair Nanny" ji je prinesla veliko popularnost, skupaj pa je odigrala več kot 40 vlog v filmih in na televiziji. Na ruski televiziji je vodila več oddaj, med drugim Zvezde plešejo, Ples na ledu in Ledeno dobo.

Na modni reviji leta 2015. 
Profimedia

Zavorotnjuk je imela tudi zanimivo ljubezensko življenje. Poročena je bila trikrat. Prva poroka je bila z nemškim poslovnežem, zakon je trajal le eno leto. Drugi je bil z Dmitrijem Striukovom, skupaj sta odprla nepremičninsko agencijo. Z njim je imela tri otroke. Nato je hodila z igralskim kolegom Sergejem Žigunovom, par sta bila dve leti - med letoma 2006 in 2008. Leta 2008 je sledila še tretja poroka, tokrat z umetnostnim drsalcem Petrom Černiševom. Leta 2018 se je paru rodila hči Mila.

Zaradi vodenja razvedrilnih oddaj so jo zelo radi imeli tudi televizijski gledalci. 
Profimedia

Septembra 2019 so ji diagnosticirali možganskega raka v četrtem stadiju. Maja 2020 je bilo potrjeno, da so ji diagnosticirali glioblastom, najbolj agresivno vrsto raka, ki se začne v možganih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta