Grenka resnica o pokojninah: Milena Zupančič povedala, zakaj kljub upokojitvi občasno še vedno dela

D.Ži
20.05.2024 10:00

Od slave se ne da živeti. To je najbrž jasno slehernemu umetniku pri nas. O svoji pokojnini je že pred časom spregovorila tudi ena naših najbolj znanih in ljubljenih igralk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mednarodno cenjena in nagrajena Milena Zupančič pravi, da tudi sicer ni ena tistih, ki po upokojitvi obsedijo doma. 
Profimedia

Da Slovenija ni Hollywood, že vemo, tega se zavedajo tudi slovenski igralci in umetniki, ki hitro pridejo do spoznanja, da zgolj od slave pri nas ne morejo živeti, pa naj jih imajo gledalci še tako radi. Ko govorimo o igralcih, ni dvoma, da je Milena Zupančič ena najbolj priljubljenih, cenjenih, legendarnih. Če bi svojo kariero oddelala v Hollywoodu in nanizala toliko ikoničnih, nepozabnih vlog, kot jih je pri nas, bi zdaj na njenem računu zagotovo bilo kar nekaj milijonov. 77-letna umetnica, ki je leta 1999 prejela tudi Borštnikov prstan za življenjsko delo, se je uradno upokojila leta 2011, a še naprej aktivno sodeluje v raznih predstavah, nadaljevankah in drugih projektih, tudi v tujini.

"Vsi vemo, kakšne so danes pokojnine in da je treba zraven še kaj zaslužiti," je že pred leti povedala legendarna igralka. 
Andrej Petelinšek

Dela neprekosljivi igralki ne zmanjka, za revijo Lady pa je že pred časom pojasnila, zakaj se kljub upokojitvi ne predaja brezdelju. "Vsi vemo, kakšne so danes pokojnine in da je treba zraven še kaj zaslužiti," je povedala in tako potrdila, da njena pokojnina ni prav nič zvezdniška. 

Milena Zupančič in Tone Partljič na Borštnikovem srečanju leta 2013.  
Igor Napast

No, tudi sicer je vselej veljala za eno najbolj delovnih igralk. Ob upokojitvi leta 2011 je napovedala, da bo verjetno delala vse do konca. "Dokler me kdo hoče in pokliče, prav z veseljem sodelujem. Nisem tip človeka, ki bi po upokojitvi obsedel in kar prenehal igrati," je dejala igralka, ki so jo marca 2023 razglasili tudi za Slovenko leta 2022.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta