(FOTO) V napadu morskega psa umrl sloviti deskar na valovih Tamayo Perry

STA
24.06.2024 14:21

Župan Honoluluja Rick Blangiardi je smrt deskarja označil za "tragično izgubo".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tamayo Perry
Profimedia

Sloviti deskar na valovih Tamayo Perry je izgubil življenje v napadu morskega psa med deskanjem na valovih v morju pred obalo otoka Oahu na Havajih, poročajo mediji, med njimi nemška tiskovna agencija dpa.

Devetinštiridesetletni Perry ni preživel napada morskega psa. Perry je umrl med deskanjem v nedeljo po lokalnem času, je na novinarski konferenci povedal namestnik vodje oddelka za pomorsko varnost Honoluluja Kurt Lager.

"Perry je bil reševalec iz vode, ki so ga imeli vsi radi, dobro poznan na severni obali, profesionalni deskar na valovih, znan po vsem svetu," je po tragični smrti dejal Lager.

Profimedia

Perry je delal tudi kot reševalec iz vode in občasno kot igralec. Nastopil je v surferskem filmu Valovi smrti (Blue Crush) s Kate Bosworth. Po lastnih podatkih in podatkih več medijev je igral manjšo vlogo v četrtem delu filmske franšize Pirati s Karibov.

Tiskovna predstavnica službe za nujne primere v Honoluluju Shayne Enright je povedala, da je 49-letnika v nedeljo popoldne ob severni obali Oahuja napadel in smrtno poškodoval morski pes. Reševalci so ga z vodnim skuterjem odpeljali na plažo Malaekahana, a mu več niso mogli pomagati.

Po napadu je bilo po poročanju lokalnih medijev izdano opozorilo v zvezi z navzočnostjo morskih psov na tem območju. Župan Honoluluja Rick Blangiardi je smrt deskarja označil za "tragično izgubo".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta