(VIDEO) Panika med kopalci: Na priljubljeni evropski plaži bežali pred orjaškim morskim psom

D.Ži
17.06.2024 09:59

Posnetki s plaže prikazujejo mlade, ki bežijo, da bi se rešili, medtem ko morski pes plava proti obali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Profimedia

V soboto popoldan so posneli več kot dva metra dolgega morskega psa, ki je plaval proti obali Gran Canarie, na posnetku pa je slišati kričanje prestrašenih turistov in domačinov. Kmalu po odkritju morskega psa je policija zaprla priljubljeno plažo Melenara na vzhodni obali otoka in izobesila rdečo zastavo.

Posnetki s plaže prikazujejo mlade, ki bežijo, da bi se rešili, medtem ko morski pes plava proti obali, nato pa se v zadnjem trenutku obrne v drugo smer. Na posnetku je videti tudi moškega, ki v naročju drži otroka in opazuje dogajanje.

Mlajša kopalka je za lokalno televizijsko postajo povedala: "Reševalec je začel pihati v piščalko in kopalcem pokazal, naj gredo iz vode, jaz pa sem se ozrla naokoli in zagledala plavut." Dekle je bilo v morju v trenutku, ko se je pojavil morski pes. Njen prijatelj je dodal: "Videli smo plavut, ki je štrlela približno 17 centimetrov izven vode, začeli smo se premikati čim hitreje proti plaži."

Ekipa, ki se je na vodnih skuterjih odpravila iskat morskega psa, ga ni našla. V nedeljo še ni bilo znano, ali bo rdeča zastava še nekaj časa ostala na plaži. Po zadnjih podatkih naj bi šlo za morskega psa, orjaško kladvenico, ki lahko zraste do šest metrov v dolžino in tehta tudi do 450 kilogramov, pogostejši so sicer manjši primerki. Večinoma ljudi ne ogrožajo, vendar so skozi leta poročali o nekaj napadih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta