(FOTO) Žensko z golobi iz filma Sam doma poznajo vsi: Njeno življenje je podobno žalostni vlogi, ki jo je odigrala

A.L.
20.12.2023 09:34

Danes 78-letna Brenda je prejela tudi oskarja za najboljšo stransko vlogo v filmu My Left Foot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob neki priložnosti je povedala, da najbolj uživa v samoti in da ji dan mine tako, da izklopi mobilni telefon, zapre rolete na oknih in se uleže poleg psa.
Profimedia

Irska igralka Brenda Fricker je v drugem delu filma Sam doma odigrala eno svojih najbolj opaznih vlog, gledalci pa so jo spoznali kot žensko z golobi v newyorškem parku. Njena žalostna usoda v filmu se je gledalcev dotaknila, še bolj žalostno pa je, ker se ne razlikuje veliko od njenega resničnega življenja.

Igralka je pred več kot letom dni začela pisati spomine, v intervjuju za Sunday Independent pa je povedala, kako je prestajala obdobje hude depresije. Razkrila je, kako jo je mati fizično trpinčila, in opisala, da jo je najpogosteje udarila po obrazu. Dodala je, da je bil njun odnos poln vzponov in padcev, na neki točki pa se je začela samopoškodovati.

Igralka je pred več kot letom dni začela pisati spomine, v intervjuju za Sunday Independent pa je povedala, kako je prestajala obdobje hude depresije.
Profimedia

Ob neki priložnosti je povedala, da najbolj uživa v samoti in da ji dan mine tako, da izklopi mobilni telefon, zapre rolete na oknih in se uleže poleg psa. "Zlagala bi se, če bi rekla, da bom preživela lep in vesel božič, ker sem ena tistih, ki so stari in živijo sami in je to obdobje lahko zelo temno. Izklopim telefon in zagrnem žaluzije."

Danes 78-letna Brenda je prejela tudi oskarja za najboljšo stransko vlogo v filmu My Left Foot, da ji nagrada ni veliko pomenila, pa je pokazala, ko je kipec leta 1989 vrgla na dno bazena. Njeno dejanje je povezano s pokojnim možem.

Brenda ima za seboj zakon z Barryjem Daviesom, ki je trajal od leta 1979 do 1988, on pa je umrl dve leti po njuni ločitvi, kar jo je zelo pretreslo. Dodatno jo je potrlo dejstvo, da je ni bilo na pogreb, ker je ravno takrat v Avstraliji snemala serijopogodba pa ji ni dovoljevala vrnitve domov.

"Postala sem histerična in spakirala kovčke, ko sem prejela klic, da je umrl. Niso me hoteli spustiti domov, ker sem bila njegova bivša žena. Ne vem, kje je pokopan, in niti ne želim vedeti," je dejala v intervjuju leta 2015. Dodala je, da ne želi izvedeti, ker je njeno srce zlomljeno na koščke. Par se je razšel zaradi njegovih težav z alkoholom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta