Hišni ljubljenček kot državna zadeva: Bidnov nemški ovčar grize tajne agente. Ga bo doletela usoda predhodnika?

Va
25.07.2023 20:23

Commander je pripadnike ameriške tajne službe, ki varujejo predsednika Joea Bidna in prvo damo Jill Biden, po podatkih ministrstva za domovinsko varnost zgolj med oktobrom lani in januarjem letos ugriznil najmanj desetkrat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Commander na zelenici Bele hiše. 
Twitter

V enem primeru je žrtev morala celo po bolnišnično pomoč. Ti dogodki pa niso izjema, trdijo pri skupini Judicial Watch, ki je objavila skoraj 200 strani zapisa tajne službe, do katerega se je dokopala po zakonu o svobodi informacij, in to po pritožbi, ker ji iz Bele hiše niso posredovali evidence incidentov, v katere je vpleten predsednikov pes - Bidnu ga je bil konec predlanskega leta podaril njegov brat James.

Iz Bele hiše hiše razburjenje poskušajo pomiriti. Elizabeth Alexander, tiskovna predstavnica prve dame, je pojasnila, da je kompleks Bele hiše "unikatno in pogosto stresno okolje". Dodala je, da se družina Biden trudi situacijo narediti boljšo za vse. 

No, različni mediji so ob tem spomnili, da so morali prejšnjega Bidnovega psa, tudi nemškega ovčarja po imenu Major, celo poslati v predsednikov rodni Delaware, potem ko je tudi ugriznil nekaj pripadnikov varnostnih služb in drugih uslužbencev Bele hiše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta