Hrvaška prva na stavnicah, a oglasil se je Finec, s katerim Baby Lasagno mnogi primerjajo. Bil je zelo iskren ...

D.Ži
01.03.2024 10:09

Val evforije, ki ga je po zmagi na Dori sprožila skladba Rim Tim Tagi Dim, se očitno širi po Evropi, nastop je opazil tudi lanski evrovizijski favorit, ki je bojda močno navdihnil letošnji hrvaški nastop.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Baby Lasagna je Hrvaško pripeljal na prvo mesto stavnih lestvic, kar se ni zgodilo že zelo dolgo.  
Renato Branđolica/Hrt

Se bo zgodilo? Prav mogoče. Hrvaška je pravkar zasedla prvo mesto na evrovizijskih stavnih lestvicah. Evforija, ki jo je po suvereni zmagi na Dori s skladbo Tim Tim Tagi Dim sprožil Baby Lasagna, je pljusknila krepko čez hrvaške meje in očitno zajela tudi tuje poslušalce. Vse države svojih skladb in predstavnikov sicer še niso izbrale, a jasno je, da bo Hrvaški maja v Malmöju namenjene bistveno več pozornosti kot v minulih letih. 

No, tudi kakšna kritika se najde. Ne manjka tistih, ki letošnjo hrvaško skladbo primerjajo s skladbo Cha Cha Cha, s katero je lani v Liverpoolu skoraj zmagal Finec Käärijä. Roko na srce, ne gre prezreti, da nastop, skladba in celo oprava Baby Lasagne res močno spominjajo na lansko finsko uspešnico. Ker se primerjave na družbenih omrežjih vrstijo, se je na TikToku v komentarjih oglasil tudi sam Käärijä. "Enaka energija, a ni isto. Obožujem to noro hrvaško pesem," je zapisal in tako javno podprl Baby Lasagno, ki je komentar delil tudi na svojem Instagramu.

@eurofandom #ESC2024  #Finland 🇫🇮 @Käärijä  #CHACHACHA  #ESC2023  #Croatia 🇭🇷 @The Baby Lasagna Official  #RIMTIMTAGIDIM  #Eurovision #Eurovision2024 #Eurovision2023 #Malmö #fypシ #fpyシ #Foryou #Parati #Humor #eurodrama ♬ Cha Cha Cha - Käärijä

Poslušalci so nekoliko bolj pikri. "To je Käärijä z Wisha", "Hrvaška mora vedno kopirati kakšnega lanskega predstavnika, zdaj je to Käärijä", "Spominja me na finskega lanskega predstavnika, a mi je všeč", "Povsem jasno je, da sta ga navdihnila lanski nastop in pesem", pišejo na družbenih omrežjih.

Po zmagi na Dori se je ekipa Rim Team Tagi Dim uvrstila med največkrat predvajane na YouTubu​ na Finskem. Tudi Baby Lasagna se je že pred časom odzval na primerjave s Fincem. "Navijal sem zanj, in če lahko nekomu dam to, kar je on dal meni, ta občutek, je to super," pravi. "Iskreno, mislim, da naju primerjajo predvsem zaradi konteksta same Pesmi Evrovizije. Če ne bi bilo tega, bi naju težko primerjali, a razumem in me ne moti," je dodal.

Nekoliko se je na stavnicah povzpela tudi slovenska predstavnica Raiven, ki trenutno zaseda 28. mesto. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta