(VIDEO) Joker Out po prvi vaji v Liverpoolu dobili komentar, ki ga morda niso pričakovali

D.Ži
04.05.2023 10:26

Evrovizijski kolesje v Liverpoolu se vrti, novinarji in oboževalci še morajo prispeti, večina predstavnikov pa je na oder arene že stopila. Tudi naši fantje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Joker Out evrovizijski oder obvladajo "v nulo". 
Corrine Cumming/ebu

Na polno te dni tečejo priprave na Pesem Evrovizije v Liverpoolu, a najbolj razbeljen val evrovizijske vročice šele pride, saj večina oboževalcev in novinarjev v mesto, ki v imenu Ukrajine gosti največji evropski glasbeni izbor, še ni prispela. Kar pa ne velja za nastopajoče, ki so že v Veliki Britaniji, polfinalisti so svoje prve vaje na velikem odru liverpoolske arene še oddelali, tudi Joker Out. Vaje so letos zaprte za javnost in novinarje, a prvi odzivi videnega so zelo pozitivni.

Joker Out, Pesem Evrovizije Liverpool
Corrine Cumming/ebu

Naši so prvi vajo opravil iz odliko, celo tako zelo, da so na Eurovision.tv, uradni spletni strani prireditve, njihovo energijo in suverenost na velikem odru primerjali s tisto skupine Måneskin. Zelo laskav kompliment, ki kaže, da evrovizijski oder obvladajo "v nulo". Sodeč po odzivih so Joker Out brez dvoma s svojo naravno simpatičnostjo eni najbolj priljubljenih letošnjih predstavnikov. Naši fantje so tudi že pokazali svoje pisane odrske oprave, ki so delo modnega oblikovalca Ponoreliija, ta je nadgradil oprave z Misije Liverpool. 

Zelo solidno se po enomesečni turneji po Evropi in Izraelu Joker Out držijo tudi na stavnih lestvicah, kjer so od vseh nastopajočih dosegli največji vzpon in se s črnogledega dna povzpeli na 18. mesto. Z nekaj malega preračunavanja jim, vsaj sodeč po stavnicah, uvrstitev v finale ne bi smela uiti. Manj ko teden dni do začetka Evrovizije še vedno največ stavcev meni, da bo zmagala švedska predstavnica Loreen s skladbo Tattoo. Gre za pevko, ki je Švedski zmago pripela že v Bakuju leta 2012. Tattoo je vmes že postala uspešnica v več državah, Švedi tudi letos stavijo na zelo dodelan odrski nastop. 

Nekoliko padli so na stavnih lestvicah hrvaški predstavniki Let 3, ki so z ekscentrično skladbo Mama ŠČ! trenutno na 15. mestu, tudi njim stavnice napovedujejo uvrstitev v finale. Tisti, ki so odrsko vajo Let 3 videli, pravijo, da gre ze enega najbolj drugačnih in nenavadnih nastopov v evrovizijski zgodovini, bojda se obeta tudi nekaj pirotehnike. 

Na drugem mestu stavne lestvice je še vedno Finska, ki jo z udarno skladbo Cha Cha Cha zastopa pevec Käärijä. Joker Out bodo nastopili v drugem polfinalnem večeru, ki bo v četrtek, 11. maja. Pred tem pa jih čaka še niz vaj, koncertirali bodo tudi za oboževalce Pesmi Evrovizije v Liverpoolu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta