Kako na Evroviziji kaže Joker Out po zaničujočem komentarju, da bodo našo skladbo vsi pozabili?

D.Ži
12.04.2023 11:14

Evrovizijska vročica se stopnjuje, na spletu pa obstaja kup anket in drugih napovedi o tem, kako naj bi se razpletel Liverpool 2023. Slovenski predstavniki se prav dobro držijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Joker Out so se lotili mednarodne promocije, kot je Slovenija še ni videla. 
Epa

Še nikoli se slovenski evrovizijski predstavniki niso tako intenzivno lotili promocije pred velikim izborom. In ta je vedno bližje. Joker Out potujejo po Evropi in Izraelu, blestijo na velikih ogrevalnih koncertih, kjer oboževalci podlegajo njihovemu šarmu in prepevajo skladbo Carpe Diem. Tel Aviv, Barcelona, Varšava, vmes so obiskali evrovizijski Liverpool, kjer so opravili nekaj medijskih aktivnosti, odzivi so dobri, misli naših fantov pa vse bolj usmerjene v majski drugi polfinalni večer. Živahno je tudi na spletu, kjer obstaja nešteto anket in stavnic, ki poskušajo napovedati, kako se bo razpletel šov, ki ga Velika Britanija gosti v imenu Ukrajincev. V veliki anketi, ki trenutno poteka na spletni strani EurovisionWorld, je svoj glas oddalo že 202.594 glasovalcev. V bitki za zmago z naskokom največ možnosti pripisujejo Švedski, ki jo s skladbo Tattoo zastopa bivša zmagovalka Loreen. Namenili so ji že več kot 40.000 glasov.

Na drugem mestu je odštekani Finec Käärijä z udarno skladbo Cha, Cha, Cha. Če mu uspe, bo to prva zmagovalna skladba v finščini. Pa Joker Out? V anketi so trenutno zbrali 2410 glasov, kar jih uvršča na 17. mesto. EurovisionWorld organizira tudi prave stavnice, kjer Slovenija trenutno kotira na 21. mestu od 37-ih, kar je, vsaj kar se uvrstitve v finale tiče, zelo spodbudno. Tudi na stavnicah na vrhu kraljujeta Švedska in Finska, sledijo Ukrajina, Norveška in Španija. Ponudnik spletnih stav Oddschecker Slovenijo trenutno uvršča nekam v drugo tretjino. 

Pesem Evrovizije bo v liverpoolski Areni potekala 9., 11. in 13. maja. Vmes smo doživeli tudi prvi letošnji škandal. Britanski BBC je namreč sprožil ogorčenje med oboževalci Evrovizije, potem ko je na portalu BBC News objavil prispevek, v katerem je novinar Mark Savage presojal nekatere letošnje nastopajoče. Za slovenske predstavnike Joker Out in njihovo skladbo Carpe Diem je zapisal: "Ko bo konec, se ne boste spomnili, da se je sploh kdaj zgodilo."

"Glasbeni novinar Mark Savage je vsekakor upravičil svoj priimek," saj je napovedal, kje bodo izvajalci končali, in ocenil, da se nekateri sploh ne bodo uvrstili v finale, poročata spletna revija Express Digest in novičarski portal DailyMail. Po njunih navedbah je BBC s tem, ko je prekršil pravila nepristranskosti z zaničevalnim člankom o kandidatih za tekmovanje, med oboževalci Evrovizije sprožil ogorčenje.

Novinar je predvidel, da se bo slovenska skladba uvrstila med zadnjih pet, ogorčena zasedba pa je po pisanju portalov za The Sun povedala: "Moramo priznati, da je branje na BBC-ju, gostitelju Evrovizije, pustilo slab okus v naših ustih."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta