Hudo bolna Celine Dion prvič spregovorila o odvisnosti: "Nisem vedela, da me to lahko ubije"

D.Ži
13.06.2024 10:28

Kanadska glasbena zvezdnica je te dni kot odprta knjiga. Bori se s sindromom toge osebe, ki jo spremljajo neznosni mišični krči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celine Dion je v intervjuju za NBC povedala, da se sploh ni zavedala, kako nevarno je uživanje takšnih količin valiuma. 
Profimedia

Lani se je izvedelo, da velika glasbena diva Celine Dion trpi za izjemno redkim sindromom toge osebe, ki ji je močno spremenil življenje.

Med šokantnimi novicami o njenem počasnem okrevanju se je zdaj pojavila tudi ta, da je bila pevka nekaj časa odvisna od zdravil za lajšanje mišičnih krčev. V oddaji za NBC News je potrdila, da je jemala 90 miligramov valiuma na dan proti bolečinam, kar je lahko smrtonosna doza. To je bil njen prvi televizijski intervju po diagnozi.

"Nisem vedela, da me to lahko ubije. Pred nastopom sem vzela na primer 20 miligramov valiuma, in ko sem prišla iz garderobe v zaodrje, ga že ni bilo več," je priznala pevka.

Zdravilo za blaženje krčev je jemala pred nastopi in po njih.  
Profimedia

Ugotovila je tudi, da se je njeno telo začelo privajati na zdravilo in da je kmalu spet čutila bolečino, kar je pripeljalo do povečanja odmerka.

Med pandemijo ji je zdravnik pomagal, da se je znebila odvisnosti. Prišla je do zaključka, da ji veliki odmerki zdravil ne morejo pomagati pri opravljanju poslovnih obveznosti in lajšanju čustvene bolečine, ki je nastala po moževi smrti.

Da nekaj ni v redu, je Celine opazila že leta 2008 med svetovno turnejo "Taking Chances". Njen glas se je začel tresti, ko je pela visoke tone. 

Agonijo, ki jo prestaja zaradi redke nevrološke motnje, je razkrila v pretresljivo iskrenem dokumentarcu.
Profimedia

"S težavo sem ga obvladala. Lahko bi pela visoko, a bi mi potem ob krčih glas počil. Naredila sem, kar bi moral narediti vsak – šla sem k zdravniku," pravi zvezdnica.

Pred kratkim je izšel dokumentarec, v katerem je Celine v solzah spregovorila o svoji bolezni in oboževalcem obljubila, da se bo potrudila čim prej ozdraveti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta