(VIDEO) Trenutek, ki je zlomil srce: Hudo bolna Celine Dion se je za en večer vrnila na oder, pri hoji ji je pomagal sin

D.Ži
05.02.2024 10:11

Redek sindrom je življenje in kariero pevske dive postavil na glavo, a zvezdnica živi v upanju, da bo nekoč spet polnila dvorane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celine Dion se bori s težko in izjemno redko boleznijo, sindromom okorele osebe. 
Profimedia

Trenutki, ki so šli pod kožo. In v srce. Legendarna pevka Celine Dion je presenetila z nastopom na podelitvi grammyjev, kjer je ob razglasitvi nagrade za najboljši album leta po dolgem času stopila na oder. Pri hoji ji je pomagal sin. Celine je na oder poklicala Taylor Swift, pri tem pa nosila dolg rjav plašč in čudovito ogrlico.  

''Hvala vsem! Rada vas imam. Čudoviti ste. Ko rečem, da sem vesela, da sem tukaj, to mislim iz srca,'' je dejala, medtem ko ji je oporo nudil sin Rene-Charles Angelil.

Celine namreč že dlje časa trpi za zelo redkim sindromom, bolezen se žal še poslabšuje, leto dni po pretresljivi diagnozi pevka ne more več nadzorovati nekaterih telesnih gibov, kar je potrdila tudi njena sestra Claudette Dion.

''Nima nadzora nad mišicami. Srce se mi para, vedno je bila disciplinirana in skrbela za vse. Trdo je delala," je Claudette povedala za 7Jours in dodala, da je trenutno nemogoče napovedati, kaj in v kakšni obliki se bo Celine vrnila na oder. 

Prihod Celine Dion na grammyjevski oder je bil eden od čustvenih vrhuncev podelitve. 
Profimedia

Celine je sama oboževalcem sporočila, da se spopada s sindromom okorele osebe, nenavadno in zahtevno boleznijo, ki povzroča nenadzorovane mišične krče.

Bolezen zakrči telo v položaj, v katerem se oseba ne more premakniti, krči so lahko tako močni, da mišice zlomijo kosti. 

Celine je ob prihodu na oder pomagal sin. 
Profimedia

''Na žalost ti krči vplivajo na vsak vidik mojega vsakdanjega življenja. Včasih mi otežujejo hojo in mi ne dovolijo, da bi zapela tako, kot sem bila vajena,'' je lani dejala glasbenica, ko je oboževalcem razkrila, da bo morala preložiti svetovno turnejo.

Bolezen je še vedno neozdravljiva, vendar je njeno napredovanje mogoče upočasniti.  Celine pravi, da dela vse, kar lahko, da bi se stanje izboljšalo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta