Igralka serije Skrito v raju neodvisna že od 18. leta, v tem duhu vzgaja tudi svoje hčerke

Lady
27.10.2024 08:29

Sabina Kogovšek si je že kot najstnica želela biti finančno neodvisna od staršev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Igralka Sabina Kogovšek je pred kratkim v Mali Drami navdušila v predstavi Povišica francoskega avtorja Georgesa Pereca, zanjo pa je v gledališču prosila – in jo tudi dobila – sama. "Prosila sem zanjo, ker mi je pripadala. Prvič na žalost nisem bila uslišana, drugič pa sem bila uspešna," nam je po predstavi zaupala Sabina, ki je svoj denar začela služiti že s koncem osnovne šole. "Vsa poletja sem izkoristila za to, da sem en mesec služila, da sem si lahko potem kupila in privoščila stvari, da mi ni bilo treba mame ali očeta prositi za denar. Predvsem sem delala zato, da sem lahko šla kadar koli na morje ali na potovanje. Delala sem vse mogoče. Najprej sem prodajala sladoled v slaščičarni, nato majice na stojnici, zatem sem stregla, potem sem delala v informativnem centru Triglavskega narodnega parka, ko sem bila že v prvem letniku slavistike, pa sem hodila k neki družini čistit stanovanje," nam je zaupala Sabina.

V tem duhu pa vzgaja tudi svoje hčerke. "Mislim, da je to nekaj, kar je nujno. Ne gre za to, ali imajo starši ali nimajo, gre za to, da se otroci naučijo, kaj je delo, kaj je disciplina, kaj pomeni imeti svoj denar, ga porabiti in kaj pomeni osem ur delati nekaj, kar ti ni všeč vsak dan, pa tudi, če ti je všeč, kako premostiti krize, se spoznavati z okoljem in kolektivom … to so sami plusi," poudarja igralka

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta