Kaj naredite pozimi, ko se je tako težko spraviti v pogon?

V hladnejšem delu leta ne potrebuje spodbude le vaše telo, temveč tudi vaše vozilo, zato naj ga poganja visoko kakovostno gorivo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

V hladnejših mesecih, ko se pozno zdani in je tudi popoldne hitro mrak, se ljudje veliko težje spravimo v pogon. Če nismo ravno zagrizeni športniki ali vsaj navdušeni rekreativci, se čez zimo kar nekako polenimo, to pa seveda ne koristi ne našemu telesu ne naši psihi. Zato moramo najti načine, da se tudi jeseni in pozimi dovolj rekreiramo, saj s tem vzdržujemo telesno pripravljenost in se na splošno veliko bolje počutimo. Paziti moramo tudi, da se ne predajamo preveč mastni in nezdravi hrani, če želimo pomlad pričakati v kar najboljši kondiciji. Starši moramo biti poleg tega pozorni, da poganjamo dinamiko celotne družine, tudi najstnikov, ki jih je običajno najteže motivirati.

Shutterstock

Tudi pozimi ostanite aktivni

Namesto da se predajate malodušju in se grejete s hrano, najdite aktivnosti, ki vas veselijo, da boste tudi pozimi imeli dovolj energije. Za vas smo zbrali nekaj idej, kako preženete monotonijo in se spravite v boljšo voljo.

  • Ko je le mogoče, se toplo oblecite in se odpravite na sprehod. Če imate kužka, je to celo vaša vsakodnevna obveznost, toda če vam je pri tem že dolgčas, ker hodite vedno po istih poteh, se potrudite in najdite vsak dan malo drugačno progo. Za poživitev poskrbite tudi tako, da med hojo opazujete okolico, morda celo fotografirate kak zanimiv detajl, kajti čez nekaj let se bo pokrajina morda spremenila, pa ne boste imeli spomina na to.
  • Preizkusite nove recepte, po možnosti s sestavinami, ki krepijo vaš imunski sistem, torej sadjem in zelenjavo z veliko vitamini in minerali. Ne pozabite tudi na zadostne količine tekočine, kajti v suhem zraku telo neopazno izgublja vlago in lahko dehidrira. In ne pozabite, da tekočino vnašate tudi s krepkimi juhami, ki vas pozimi poleg tega še pogrejejo.
  • Kadar vam čas dopušča, se podajte na izlet v naravo, tudi če je nekoliko slabše vreme. Svež zrak in telesna aktivnost sprožata serotonin in oksitocin, hormona sreče, ki skrbita za vašo dobro voljo. Če imate doma najstnika, mu ponudite, da lahko vzame s sabo družbo, in mladim dovolite, da grejo za nekaj ur po svoje. Tudi oni namreč potrebujejo odklop, četudi tega za nič na svetu ne bodo priznali.

Zimske razmere so izziv tudi za vozilo. Da bo vaše vozilo na vaših zimskih poteh brezhibno delovalo, potrebuje tudi kakovostno gorivo. »Zmrzovanju« so sicer bolj izpostavljeni dizelski motorji, a kakovostno gorivo zahtevajo tudi tako imenovani bencinci. Za vse vrste vozil je primerno denimo visoko kakovostno gorivo Q Max, ki je na voljo na prodajnih mestih Petrol. To zagotavlja popolno zaščito motorja ter brezhiben vžig tudi v zimskih razmerah.

Shutterstock

Petrolovi strokovnjaki so ga razvili v skrbi, da pridejo vozniki na cilj čim bolj varno in brez skrbi. Goriva Q Max so na voljo tako za dizelske kot za bencinske motorje, pa tudi kot avtoplin. Uporabljajo inteligentne molekule in tehnologijo čiščenja Dual Action Technology, zato lahko z eno polnitvijo rezervoarja prevozimo tudi 50 kilometrov več.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.