Kaj se je zgodilo? Pretresljive besede Saše Lendero po ločitvi, ki je razžalostila sceno: Dolgo nisem spregovorila

D.Ži
16.01.2023 09:01

Kar se je na daleč zdelo kot pravljica, je v resnici bila zveza, polna vzponov in padcev, tako kot vsaka. Odzivi in želje, da bi oba spet našla srečo, po najavi razhoda dežujejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Planet Tv

Prišlo je kot strela z jasnega. Vsaj za tiste, ki so njun zakon opazovali od daleč in bili prepričani, da v njem vlada pravljica. A zgodilo se je in življenje mora iti dalje. Saša Lendero in Miha Hercog sta vsak po svoje sporočila, da se po enaindvajsetih letih zveze razhajata, njuni prijatelji in sledilci pa jima želijo le, da bi oba kmalu spet našla svojo srečo. 

Spomini na njuno skoraj hollywoodsko zaroko v oddaji Kdo si ti? na Planet TV so še sveži, pa tudi na fotografije njune pravljične poroke. Je poroka bila preveliko psihološko breme? Ne vemo. Kaj se je v resnici zgodilo, vesta le nekdanja partnerja. 

Razpad njune zveze je zadnje dni na slovenski sceni vroča tema, odzivi dežujejo, podporo v težkih dneh jima izkazujejo tudi številni znani kolegi. Odzval se je tudi Damjan Murko, njun dober prijatelj, ki je na Saškinem Instagramu zapisal: "Vsake zveze mi je iskreno žal, ki v pričakovanju tega, da bi trajala večno, razpade. Oba sta izjemno srčna človeka, zmeraj pripravljena pomagati in vrhunska glasbenika. Obema bom stal ob strani, če bosta potrebovala ob sebi prijatelja. Skrivnostna so pota gospodova in kdo sem jaz, da bi se vmešaval v karkoli. Obema želim vso srečo tega sveta. Vse dobro, naj ti nebo da moči za nove začetke."

"Iskreno mi je žal," sporoča Nika Čukur. "Saša, kar ti je usojeno, ne boš zamudila, glavo gor in vsak konec je nov začetek nekaj novega!" dodaja Jan Klobasa. Sanja Grohar sočutno sporoča: "Tako zelo zelo mi je žal." 

Zelo življenjsko je sporočilo Zvezdane Mlakar: "Saša, samo eno ti lahko rečem, iz svojih lastnih izkušenj: čaka te šola življenja, ki ti bo prinesla največ! In, vem, dokler si to govorimo, ne pomaga kaj dosti. Tukaj sem, za vedno vaša ... na nek način od vseh treh! Ljubezen ni kletka, ni grad ... razumi kdor more, ljubezen je občutek, si ti sama in iz nje boš do zadnjega dne črpala svojo moč!"

Da njune zveze ni več, je javnost izvedela v petek, ko je Saša Lendero na družbenih omrežjih objavila pretresljiv zapis z vsebino: "Sedim, premišljujem in ne vem, kako naj povem. Težko mi je! ... Že nekaj časa mi je zelo težko. Boli bolj, kot se da povedati! Med vas sem v preteklih letih delila marsikaj – radostne in grenke trenutke svojega življenja, a nikoli si nisem mislila, da bom kdajkoli morala deliti to, kar moram danes. Z bolečino in neskončno žalostjo, težo na duši in velikim kamnom v želodcu, vam zdaj tudi javno sporočam, da sva se z Miho razšla. Ljubezen včasih zaide na razpotjih. Žalostno je in zelo težko... a, izgleda, da je tudi to življenje. Vsi izkusimo izgube. Moje življenje jih je bilo zadnjih nekaj let polno. Mnogo, mnogo prepolno! Moje srce je zlomljeno. Še vedno težko razume in sprejme, da se je najina pot končala. A pota človeškega srca so skrivnostna in mnogokrat nerazumljiva. Želim si verjeti, da ima vse v življenju nek smisel in pomen. Tudi trpki trenutki. Pravijo, da v njih rastemo. Kdo ve ... In morda bom nekoč tudi jaz razumela ..."  

Nato je dodala še: "Dolgo nisem spregovorila... Potrebovala sem čas, da sem stvari sprejela, ter čas za svojo in Ariino bolečino, ki pride z razhodom lepe in dolgoletne zveze. Pa vendar pride trenutek, ko se je treba soočiti s tistim, s čimer te preseneti življenje. In, kaj prinaša naprej? ... Ne vem ... Vem pa, da se bom pogumno in z dvignjeno glavo soočila z vsem, kar prihaja, saj sem in ostajam - svoja in vaša levinja, ki ne gre na kolena! Z Miho ostajava ljubeča in skrbna starša najini Arii, ter še vedno ustvarjalni glasbeni tandem doma in v tujini."

Svoj zapis je objavil tudi Miha: "Življenje prinaša veliko izzivov ... Včasih morda preveč, kot smo jih sposobni premagati … Bilo je prekrasnih 21 let. V tem času je bilo ogromno lepih trenutkov pa tudi nekaj tistih malo bolj grenkih … Bila sva sorodni duši, ki gresta zdaj vsaka svojo pot. Vedno je tako, da lepši in polnejši je spomin, tem težja je ločitev. Ampak žal so življenje in nekatere osebne odločitve nepredvidljive in nikoli ne vemo, kaj nam prinesejo ... Nikoli nisem razumel stiha - 'Vedno na koncu sta dve poti, izbereš pa tisto, ki je ni' ... mogoče ga zdaj malo bolj razumem ... ne vem, ampak izbral sem ... Saša, hvala za nešteto lepih trenutkov in hvala, za najlepše darilo, ki si mi ga dala. Najino prečudovito Ario, ki je in bo vedno kraljica mojega srca!"

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta