Matthew McConaughey spregovoril o tem, da je bil kot najstnik kar dvakrat spolno zlorabljen. Moški ga je omamil

D.Ži
26.09.2022 11:24

Eden največjih filmskih zvezdnikov ne dovoli, da bi travme iz preteklosti vplivale na njegove današnje odnose.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Slavni igralec Matthew McConaughey je v podcastu Amande de Cadenet "The Conversation: About the Men" razkril, da je bil kot najstnik zlorabljen.

McConaughey je spregovoril o tem, kako je bil kot 15-letnik prisiljen v spolni odnos, pri 18-ih pa naj bi ga moški omamil in nadlegoval. O tem se je razpisal tudi v svoji knjigi "Green Lights".

Reuters

Čeprav 52-letni igralec resda ni hodil na terapije, da bi se soočil s travmo, je dejal, da je imel v življenju veliko ljudi, ki so mu pomagali preživeti.

"Imel sem res dobre prijatelje, dobre mentorje. Imel sem starejše moške, starejše ženske, poročene pare, ki so si vzeli čas, da so sedli in se pogovarjali z mano," je dejal.

Opozoril je, da se je v obeh situacijah zavedal, da ne gre za zdrav odnos, in da so mu predhodni pogovori z očetom pomagali pri tem razumevanju.

Matthew McConaughey je postal oblikovalec notranje opreme majhnih ekoloških lesenih koč. 
EPA

"Starši so me naučili spoštovanja do žensk, spoštovanja odnosov, spoštovanja spolne intimnosti, spoštovanja prostora," je dejal McConaughey. "Oče mi je rekel: 'Če kdaj čutiš, da dekle okleva, nehaj.' Imel je prav, znašel sem se v določenih situacijah in vedel sem, kdaj se moram ustaviti," je dodal.

Reuters

"Nikoli nisem prenehal verjeti v stvari, ki sta me jih naučila mama in oče. Rekel sem si, da se ne bom bal zvez zato, ker je bila moja prva izkušnja izsiljena. To se je zgodilo. Ali naj trdim, da se ni? Ne zanikam, da se je. A preveč rad imam življenje in verjamem vanj, verjamem v ljudi. Zaupanje je še vedno moja prva prioriteta. Ne bom šel skozi življenje s to prtljago in dovolil, da določa način, kako ravnam z ljudmi okoli sebe," je zaključil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta