Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
29.09.2023 13:23

V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission Tour.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Tokrat bo na ogled že dobrih pet let vseljena skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar, ki na celovit način obravnava vidike prijetnega in zdravega bivalnega ugodja, rabe energije ter trajnosti. Hišo so lastniki, v sodelovanju z Lumarjevimi arhitekti, celostno prilagodili glede na svoje želje in bivanjske navade. Individualna hiša Lumar bo na ogled v Mengšu.

O skoraj nič-energijski individualni hiši Lumar

Hišo odlikuje racionalen in odprto zasnovan tloris, ki omogoča celotni družini največjo možno uporabnost in energetsko učinkovitost. Uvršča se med skoraj nič-energijske hiše s porabo energije pod 15 kWh/m2 a. Grajena je s konstrukcijskim sistemom Lumar MASIV (CLT). Zaradi majhne porabe energije in velikega deleže uporabljene naravne izolacije je bila hiša uvrščena v najvišji rang subvencije Eko sklada. V hišo je vgrajen sistem prezračevanja, toploto za ogrevanje in pripravo tople vode pa zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda.

Arhiv Naročnika

Predstavitev trajnostne gradnje Lumar

Na dnevu odprtih vrat vam bodo Lumarjevi strokovnjaki predstavili:

  • Koncepte trajnostne gradnje skoraj nič-energijskih hiš Lumar ter z veseljem svetovali v zvezi s snovanjem, individualnim prilaganjem in gradnjo vaše nove hiše. 
  • Možnost gradnje hiš Lumar z inovativno naravno masivno konstrukcijo iQwood, brez lepil, kemikalij in kovin. Odločite se lahko za gradnjo kataloške ali individualno hiše Lumar, ki je v celoti narejena iz masivnega konstrukcijskega sistema Lumar iQwood (zunanje in notranje stene).
  • Izjemno priljubljene hiše arhitekturnega biroja Lumar; Aspectus, Varius, Atractivo, Artis in Vivus, ki dopolnjujejo njihove sodobno zasnovane družine hiš in jih odslej ponujamo v različnih velikostih.
  • Pridobili boste lahko informacije strokovnjakov s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo podrobneje predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše Lumar.
  • Lumarjevi strokovnjaki bodo na dnevu odprtih vrat predstavili tudi ponudbo izbranih hiš Lumar ob 30. obletnici podjetja, z vključenim prezračevalnim sistemom z rekuperacijo zraka, toplotno ogrevanje s toplotno črpalko Vaillant, priprava projektne dokumentacije in pomoč pri pridobivanju uporabnega dovoljenja za vašo hišo.

Več informacij in prijave na www.lumar.si.  

Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.