Neprekosljiva diagonala slike

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
23.11.2022 20:35

Se že pripravljate na neverjetno bero zimskih športnih dogodkov, med katerimi bo letos celo svetovno nogometno prvenstvo? Razmišljate o nakupu večjega televizorja? Kupite raje projektor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epson

Za športne navdušence je seveda največje zadovoljstvo, če lahko posamezen športni dogodek spremljajo v živo, na prizorišču. Druga najboljša stvar pa je, da ga spremljajo v živo v udobju lastnega doma (beri: kavča) na velikem zaslonu. In če si zaželite res velikega zaslona, potem kukanje k televizorjem ne bo več dovolj – omislite si projektor.

Podjetje Epson dobesedno kraljuje v svetu projektorjev in to povsem upravičeno. Epson je po globalnem tržnem deležu že od preloma stoletja vodilni proizvajalec projektorjev in še povečuje svoj naskok nad tekmeci, saj zadnja leta obvladuje več kot 40 odstotkov trga. Ne po naključju. Treba je namreč odkrito priznati, da je tehnologija projiciranja barvne svetlobe s pomočjo 3LCD-kristalov močno superiorna tehnologiji projektorjev, ki uporabljajo barvno kolo (DLP). Največja prednost je v tem, da so vse projicirane barve enako svetle (CLO) in je zato projicirana slika naravnejša oziroma brez kompromisov (ali učinka mavrice), obenem so barve tudi do 3-krat svetlejše (v primerjavi s projektorji DLP enake moči) pa tudi dolgotrajnejša raba uporabnikom ne povzroča glavobolov. To vedno znova potrjujejo uporabniki na t. i. slepih preizkusih, kjer ne vidijo/vedo, katera naprava jim projicira sliko, a se suvereno odločijo za projektor 3LCD.

Ko te vsak dan razvaja hišni kino

Epsonovi projektorji za domačo rabo omogočajo, da vaš dom postane središče družabnih dogodkov. Popestrite si vsakdan, pa naj bo to s spremljanjem najljubšega športa, gledanjem filmske klasike, pretakanjem TV-serij ali igranjem najnovejših iger. Epsonovi projektorji so več kot kos omenjenim nalogam, nasprotno, za razliko od večine televizorjev jih opravijo z odliko, brez trganja ali trzanja slike. Televizorje pa premagajo tudi tam, kjer najbolj boli – pri velikosti. Zbudite pozornost prisotnih z osupljivo sliko resnično dolge diagonale. Epsonovi projektorji za hišni kino ustvarijo vrhunsko sliko poljubne velikosti – do več metrov, če le imate na voljo dovolj veliko steno. Ali platno. Katerega izbrati – to pa razkrivamo v nadaljevanju.

Epson

Laserska televizija

Takšno oznako si prislužijo laserski projektorji z ultra kratko projicirno razdaljo, ki pa v sebi premorejo tudi elektroniko, podobno televizorju in ne potrebujejo dodatne naprave, da jim zagotavlja vir slike. Navadno jih namestimo zelo blizu stene ali platna od koder od spodaj ali zgoraj projicirajo sliko.

Laserski projektor Epson EH-LS500 lahko ustvari sliko diagonale velikosti do 130 palcev (po domače je to kar 3,33 metra), torej bistveno večjo sliko kot katerikoli televizor, ki ste si ga morebiti ogledovali v trgovini. Pa še skozi vrata ga boste bistveno lažje spravili v prostor. EH-LS500 prikazuje sliko ultra visoke ločljivosti 4K PRO UHD, ker ima vgrajen operacijski sistem Android TV pa se obnaša podobno kot vsak pametni televizor – še celo dodatne aplikacije in igre lahko namestite nanj. Projicirana slika je preprosto vrhunska. Projektor s tehnologijo 3LCD in svetilnostjo 4000 lumnov zagotavlja enako intenzivnost bele in barvne svetilnosti za prikaz živahne ter naravne slike. Slika s podrobnimi sencami in globokimi črnimi odtenki ter razmerjem kontrasta 2.500.000: 1 je trikrat svetlejša kot pri projektorjih DLP z enim vezjem. Poleg tega Epson EH-LS500 premore še tehnologijo za izboljšan prikaz podrobnosti, kar ima za rezultat še ostrejšo sliko z mehkejšimi prehodi.

Bi še večjo sliko? Če imate dovolj veliko platno, oziroma kar steno, potem lahko razmislite tudi o projektorju Epson EpiqVision EH-LS800. Tako kot nekoliko cenejši brat premore izjemno lasersko tehnologijo, Android TV in ločljivost 4K, vgrajena še zmogljivejša optika pa mu omogoča, da prikaže sliko diagonale do 150 palcev (384 cm). 3 vhodi HDMI (vključno z vhodom MHL) obema projektorjema omogočajo priključitev predvajalnikov DVD, igralnih konzol, računalnikov, mobilnih naprav in drugih virov slike, upravljanje projektorja pa se dodatno poenostavi aplikacija Epson iProjection.

Poudarjena enostavnost uporabe

V Epsonu so mnenja, da domači projektor ne sme biti zahtevnejši za uporabo od televizorja. Zato je japonski proizvajalec svoja projektorja iz družine LS opremil z operacijskim sistemom Android TV, kar pomeni, da zlahka prevzame vlogo pametnega televizorja. Android TV ponuja na tisoče filmov, oddaj in iger iz trgovine Google Play, kanala YouTube ter drugih priljubljenih aplikacij. S Pomočnikom Google lahko hitro dostopate do razvedrilnih vsebin, najdete odgovore in upravljate naprave v svojem domu. Omenjena projektorja sta hkrati odlična rešitev za vizualno povezan dom, saj močno olajša projiciranje kakršnih koli vsebin – tudi s spleta in/ali mobilnih naprav. Prav tako ju lahko enostavno povežete z igralno konzolo, prenosnim ali namiznim računalnikom.

V splošnem velja, da je projektor enostaven za uporabo, lahko ga uporabljate brez težav, s funkcijami, kot je trapezni popravek, pa hitro prilagodite sliko, če ga pogosto prenašate med sobami ali lokacijami. Intuitiven daljinski upravljalnik in vdelan čarovnik poskrbita za res enostavno nastavitev slike.

Epson

Zvok je polovica kinotečne izkušnje

Filmski navdušenci vedo, da je zvok polovica kinotečne izkušnje. Zato so Epsonovi inženirji na pomoč poklicali japonske strokovnjake iz podjetja YAMAHA, ki so njihove projektorje za hišni kino opremili s 3D-zvočno rešitvijo, ki poslušalcev ne pusti ravnodušnih. Še več, projektor se lahko spremeni tudi v odličen brezžični zvočnik, saj ga lahko uporabljate s prikazom slike ali brez njega. Prikaz slike lahko preprosto izklopite in prek povezave Bluetooth projektor uporabljate kot samostojen zvočnik.

»Laserski televiziji« sta opremljeni z 2.1-kanalnim zvočnim sistemom, ki dobesedno razvaja ušesa. Edinstvena Yamahina tehnologija FR-Port™, tehnologija DSP in zvočni algoritmi AudioEngineė™ zagotavljajo poglobljen zvok, ki prinaša vrhunsko avdio izkušnjo ne glede na to, kaj se predvaja iz zvočnikov.

Če iščete projektor, ki vas ne bo razočaral, je izbira le ena: Epson naj bo.

www.epson.si

Epson
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.