Odkrijte umetnost počasnega kuhanja s PIK Slow cooked selection

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
01.10.2024 00:00

Postanite kuharski mojster v svojem domu in pripravite popolno sočno natrgano govedino, natrgano svinjino, rebrca ali kračo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Zaradi vse hitrejšega načina življenja se spreminjajo tudi prehranjevalne navade. Zato je PIK Vrbovec pripravil linijo Slow cooked selection - linijo predpripravljenih mesnih jedi. SLOW COOKING je termična priprava izdelka, ki se dalj časa in pri nizkih temperaturah kuha zaprto v vrečki skupaj z začimbami. Cilj tega načina termične obdelave izdelka je zmehčati strukturo mesa in ga narediti bolj sočnega, hkrati pa ohraniti začinjenost in poudariti okus samega izdelka.

Linijo PIK, s pomočjo katere lahko vsakdo postane chef, sestavljajo štiri izdelki: PULLED BEEF/NATRGANA GOVEDINA, PULLED PORK/NATRGANA SVINJINA, SPARE RIBS/REBRCA in PORK KNUCKLE/KRAČA.

PULLED BEEF oziroma trgana govedina se pripravlja iz najmehkejšega dela govejega stegna in se 8 ur pri temperaturi 83°C med pripravo kuha s tehniko slow cooking. S svojo izjemno sočnostjo in mehkobo pulled beef zagotavlja vrhunsko kakovost in okus, ki bo navdušil tudi najbolj zahtevne gurmane.

PULLED PORK oziroma trgana svinjina se med pripravo peče šest ur, porcija za dve osebi pa je pripravljena v pol ure v pečici oziroma v le 15 minutah, če jo pripravljamo na žaru. Idealno jo postrežemo v žemljici ali tortilji, lahko pa jo jemo tudi s prilogo kot običajno.

SPARE RIBS ali svinjska rebrca se med pripravo pečejo pet ur pri temperaturi 83 °C. Tako kot pri PULLED PORK je porcija za dve osebi v pečici pripravljena v pol ure oziroma v le 15 minutah, če jo pripravimo na žaru. Rezultat je vedno enak – sočna jed, ki je tako mehka, da meso kar samo odstopi s kosti.

PORK KNUCKLE ali vsem znana svinjska krača, za mnoge ena izmed najljubših tradicionalnih jedi, se v PIK-u peče pet ur pri temperaturi 78 °C. Končni rezultat, po 45-minutnem pečenju v pečici, je hrustljava skorjica, za katero se skriva nepozabna poslastica, ki jo bodo vsi oboževali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.