Odkrivanje Goriških brd na Dnevih odprtih kleti – DOK 2024

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
22.05.2024 15:29

Na tokratni ediciji dogodka se bo predstavilo kar 36 vinarjev, ki bodo razveseljevali brbončice obiskovalcev s široko paleto vin – od osvežujočih belih prek famozne rebule do bogatih rdečih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damijan Simčič

V naši priznani vinski regiji, ki ji radi pravimo kar slovenska Toskana, ker slovi po svojih edinstvenih okusih in magičnih pokrajinah, se že pripravljajo na enega najbolj pristnih dogodkov leta – Dneve odprtih kleti, DOK Brda 2024. Dvodnevni praznik vina, ki združuje vinarje in zgodbe Brd, bo ponudil edinstveno priložnost za raziskovanje umetnosti kletarjenja in okušanje vrhunskih briških vin. Vinarji bodo svoje kleti odprli v soboto, 15., in nedeljo, 16. junija.

Damijan Simčič

Čarobna briška pokrajina že od nekdaj združuje izjemno vino, izvrstno kulinariko in prijaznost Bricev. Na dogodku Dnevi odprtih kleti – DOK Brda 2024 bodo obiskovalci imeli priložnost doživeti pristno briško gostoljubje in se potopiti v svet vinarstva in vinogradništva. Zakulisje procesa pridelave vina, zgodbe in anekdote vinarjev, okušanje različnih sort vin in uživanje v sončnih razgledih na posestih vinarjev bodo ljubitelje žlahtne kapljice za dva dni popeljali v edinstven čas in prostor. „Dnevi odprtih kleti niso zgolj dogodek za okušanje vin, temveč tudi priložnost za spoznavanje bogate zgodovine, tradicije in strasti, ki jo vinarji vlagajo v svoje stvaritve,“ so povedali organizatorji. „Ne glede na to, ali ste pravi vinski guru ali popolni novinec v svetu vina, so Dnevi odprtih kleti odlična priložnost za odkrivanje in okušanje vinskih zgodb ter spoznavanje bogate vinske dediščine Brd,“ dodajajo organizatorji in k obisku pozivajo tudi tiste, ki so se morda odrekli alkoholu ali so trenutno na postu. Čeprav je glavna zvezda dogodka vsekakor vino, organizatorji obljubljajo nepozabno popotovanje skozi briške vinograde in kleti tudi za tiste, ki vina ne pijejo, saj je fokus prav na druženju v izjemnem naravnem okolju, prepojenem s čudovito energijo pristnosti in domačnosti.

Damijan Simčič

Pravočasno si zagotovite svojo vstopnico

Organizatorji pozivajo, da zainteresirani čim prej nabavijo vstopnice v spletni trgovini Kontrabant in si svojo zagotovijo po predprodajni ceni, ki bo veljala do 31. maja 2024. Ena vstopnica velja za eno osebo in vključuje vinski kozarec, vrečko za kozarec in zapestnico. Pri vsakem vinarju se z vstopnico lahko pokusi najmanj štiri degustacijske vzorce. Priporoča se nakup vstopnice, ki vključuje tudi avtobusni prevoz, saj vožnja in alkohol ne hodita z roko v roki. Pozor: prav te vstopnice kmalu poidejo, zato z nakupom ne odlašajte predolgo.

Cena vstopnic v predprodaji (do 31. maja):

  • DOK vikend & bus: 45 €
  • DOK vikend: 40 €
  • DOK nedelja & bus: 40 €
  • DOK nedelja: 35 €

Na gradu Dobrovo bo veselo že od 9. ure

Na vikend dogajanja, v soboto, 15., in nedeljo, 16. junija, se vinski navdušenci najprej oglasijo na gradu Dobrovo, kjer lahko prevzamejo svoje vinske kozarce in zapestnice od 9. ure dalje ali že dan pred dogodkom. Dnevi odprtih kleti se sicer uradno pričnejo ob 11. uri in trajajo v soboto do 19. ure, v nedeljo pa do 17. ure. Obiskovalci se na dogodku po svoji želji premikajo od enega do drugega sodelujočega vinarja. Obiskovalcem so na voljo tudi krožni avtobusni prevozi. Avtobusi bodo na posameznih vnaprej določenih točkah pobirali na približno eno uro.

Damijan Simčič

Dobrodelna dražba združuje srčnost in ustvarjalnost

Dnevi odprtih kleti pa ne ponujajo zgolj možnosti za uživanje v izjemnih vinih in kulinaričnih dobrotah, ampak so tudi priložnost za izkazovanje dobrote in pomoč posameznikom v stiski. Ekipa Kontrabánta bo tudi letos v sodelovanju s člani Rotary kluba Medana-Goriška, mednarodnim festivalom Art Circle, ki ga vodita Klemen Brun in Maša Gala Klančar, in seveda skupaj z lokalnimi vinarji pripravila izjemno dobrodelno dražbo vin z edinstvenimi etiketami, ki so jih prav za ta namen naslikali umetniki v sklopu omenjenega festivala.

Na dobrodelni dražbi vin, ki bo potekala od 16. maja do 10. junija, se bodo letos zbirala sredstva za otroke med 8. in 12. letom starosti, ki bi jim želeli omogočiti aktivno preživljanje enotedenskih počitnic na Debelem Rtiču. Skupaj z ekipo strokovnjakov in posebno gostjo, psihologinjo in nekdanjo olimpijko Saro Isaković, je bil ustvarjen program, ki bo otrokom pomagal premagovati strahove, težave s samopodobo ter osebnostne vzorce, ki jih ovirajo pri doseganju zadovoljstva in uspeha.

Vsi zmagovalci dražbe prejmejo tudi po dve vstopnici za DOK Brda 2024.

Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.