Princ Harry svoji ženi ne dovoli obiskati Združenega kraljestva: "Pa naj gre za nož ali kislino, karkoli že ..."

D.Ži
30.07.2024 09:41

Princ, ki se je z družino umaknil v ZDA, meni, da je vzdušje okoli njega preprosto preveč napeto, da bi se bilo varno vrniti v njegovo domovino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Princ Harry se boji, da bi njegovo ženo na Otoku kdo napadel. 
Profimedia

Princ Harry ne želi svoje žene Meghan izpostavljati nevarnosti. Zato vojvoda sussekški noče vojvodinje, s katero ima sina Archieja in hčerko Lilibet pripeljati v Združeno kraljestvo. Vojvodinja je Otok obiskala le nekajkrat, odkar sta se s princem Harryjem leta 2020 preselila v Združene države, nazadnje je bila tam na pogrebu kraljice Elizabete II. leta 2022.

"Še vedno je nevarno," njegove besede povzemajo tuji mediji. Princ se boji možnosti napada. "Pa naj gre za nož ali kislino, karkoli že, in to so stvari, ki me resnično skrbijo. To je eden od razlogov, zakaj svoje žene ne bom pripeljal nazaj v to državo," je dejal princ.

Profimedia

Prepričan je, da vse, kar reče o svoji družini, sproži val žaljivk s strani tiska, kar po njegovih besedah ​​še dodatno ogroža varnost žene in otrok.

"Potisnili so me predaleč," je opozoril in pojasnil, zakaj je časopis Mirror Group Newspapers – ki nadzoruje The Mirror, The Sunday Mirror in The People – pripeljal na sodišče v Združenem kraljestvu. "Prišlo je do točke, ko si preklet, če to storiš, in preklet si, če ne. Ampak mislim, da ni nikogar na svetu, ki bi bil bolj primeren in bolje pripravljen, da bi se lahko  prebil skozi to, kot sem jaz," dodaja.

Princ Harry je tožbo proti založniku dobil. Lani je sodnik na londonskem višjem sodišču odločil, da je podjetje med letoma 2006 in 2011 nelegalno pridobivalo podatke o prinčevi družini.

Avtor knjižne uspešnice Rezerva in podjetje MGN sta dosegla poravnavo v začetku leta, pri čemer se je založnik strinjal s kritjem pravnih stroškov in odškodnine ter vmesnim plačilom v višini približno 505.000 dolarjev za vdor v njegovo zasebnost.

Profimedia

Kljub temu je spopad princa Harryja z britanskimi tabloidi močno vplival na njegovo življenje, pa tudi na njegov napet odnos z očetom kraljem Karlom III. in bratom princem Williamom. Kot je pojasnil za ITV, je nepripravljenost kraljeve družine, da bi se uprla tabloidom, "osrednji del" njihovega razkola.

"Zelo jasno sem povedal, da je to nekaj, kar je treba narediti, lepo bi bilo, če bi to storili kot družina," je dejal, piše E!. "Zame se misija nadaljuje, toda povzročila je del razkola," še pravi princ. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta