Razkrili, zakaj je umrla legendarna Sinead O'Connor, preiskovalcem se je njena smrt zdela sumljiva

D.Ži
29.07.2024 09:24

Ikonična glasbenica se je rodila v Dublinu leta 1966 v težavni družini, leto dni po smrti pa je končno znano, kaj je končalo njeno turbulentno življenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sinead O'Connor je že pred leti postala muslimanka.  
Profimedia

Razkrili so vzrok smrti Sinead O'Connor, natanko leto dni odkar so irsko pevko našli mrtvo v njenem stanovanju v Londonu. Irish Independent piše, da je pevka umrla zaradi kombinacije kronične obstruktivne pljučne bolezni in astme.

Sinead se je v času smrti borila tudi z okužbo dihal. Vzrok smrti je ta teden v Lambethu v Londonu uradno objavil njen mož John Reynolds.

Pevkin grob na pokopališču Deansgrange na Irskem. 
Profimedia

Preiskovalcem se je njena nenadna smrt zdela sumljiva, zaradi česar so odredili obdukcijo. Pred šestimi meseci je mrliški oglednik sporočil, da je umrla naravne smrti, a šele zdaj so razkrili točen vzrok.

"Policija je bila v sredo, 26. julija ob 11.18 poklicana zaradi ženske, ki ni kazala znakov življenja na stanovanjskem naslovu na območju SE24. Policisti so posredovali. 56-letna ženska je bila na kraju mrtva," je takrat dejala policija v izjavi.

Sinead je postala svetovna zvezda leta 1990 z legendarno priredbo Princeove pesmi Nothing Compares 2 U. Ob tej pesmi je ustvarila še druge uspešnice, kot so This Is The Day, Thank You For Hearing Me, This is a Rebel Song in številne druge. V svoji karieri je izdala 10 studijskih albumov.

Sinead se je rodila v Dublinu leta 1966 v težavni družini. Bila je eden od petih otrok, rojenih Jacku in Marie O'Connor, ki sta se razšla, ko je bil pevec star komaj osem let. Glasbenica je kasneje trdila, da jo je mama kot otroka zlorabljala.Leta 2018 se je spreobrnila v islam in izjavila, da je ta vera "luč njenega življenja".

Sinead je postala svetovna zvezda leta 1990 z legendarno priredbo Princeove pesmi Nothing Compares 2 U. 
Profimedia

"S ponosom želim sporočiti, da sem postal muslimanka. To je bil naravni zaključek mojega inteligentnega teološkega potovanja. Vse svete knjige vodijo v islam. Imela bom tudi novo ime. Ime mi bo Shuhada," je povedala glasbenica , ki je leta 1992 javno nastopila proti Vatikanu, ko je v oddaji Saturday Night Live raztrgala sliko papeža Janeza Pavla II.

Bila je tudi politična aktivistka in njeni pogledi na vero, pravice žensk, vojno in zlorabo otrok so pogosto sprožali polemike na Irskem in po svetu. V svoji karieri je O'Connor sodelovala s številnimi glasbeniki in pomagala na številnih dobrodelnih koncertih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta