Se spomnite nekdaj priljubljenega slovenskega pevca in voditelja? Umaknil se je s scene in postal bodibilderski prvak

D.Ži
05.12.2023 09:59

Erik Ferfolja je nekoč bil neločljiv del slovenske estrade, danes pa se bolj kot z rdečimi preprogami ukvarja z lastnimi mišicami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leta 2017. Erik Ferfolja in Nina Uršič Knep, ki je po njem prevzela organizacijo izbora Mister Slovenije. 
Anže Furlan

Vsake toliko se zgodi, da je nekdo na slovenski estradni sceni zelo prisoten, potem pa neopazno kar nekam ponikne. Ker živimo v dobi družbenih omrežjih, je lažje slediti, kaj naše nekdanje medijske zvezde počnejo po umiku z naslovnic. Se še spomnite Erika Ferfolje? Zagotovo, postaven svetlolasec je svoj čas bil zelo dejaven na televiziji, delal kot novinar, gradil je tudi glasbeno kariero, veliko pozornosti je pritegoval lepotni izbor Mister Slovenije, katerega lastnik licence je bil. Potem pa se je njegov fokus v življenju precej spremenil. Danes, kar njegovi spletni sledilci dobro vedo, se ukvarja z bodibildingom. In gre mu odlično. 

"Šlo je za to, da sem za seboj zaprl vrata nekega obdobja življenja in se podal v nove izzive. Pravzaprav lahko rečem, da sem začel povsem novo življenje," je povedal v intervjuju za Slovenske novice, kjer je razkril, da ni bil zadovoljen s svojim življenjem, želel si je sprememb. Umaknil se je in raziskoval sebe. Uspešno.

"Zelo sem hvaležen, da sem prišel do skrajno spodnje točke in obrnil krivuljo navzgor. Ko enkrat nekaj razrešiš, se osvobodiš, pozabiš na vse pretekle muke in nezadovoljstvo," je povedal. Pomemben del njegovega življenja je že dolgo duhovnost. 

Vmes je postal svetovni prvak v bodibildingu. Letos se je udeležil svetovnih prvenstev dveh različnih federacij. V kategoriji Mr. Muscle Model je postal svetovni prvak, v kategoriji Mr. Athletic pa je bil srebrn.

Trenira že več kot dve desetletji. Precej spremenil se je tudi njegov videz. Vedno je bil v dobri formi, a danes kar prekipeva od izklesanih mišic. Izzivov ima pred seboj še veliko, tudi na področju bodibildinga. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta