Skrbno varovana skrivnost: Princesa Diana je pred 37 leti pristala v zaporu zaradi velike neumnosti

D.Ži
20.03.2023 11:27

Prismuknjen plan, ki je šel po zlu. Svoj čas najbolj znana ženska na svetu in svakinja sta si privoščili razposajen večer, v katerem ju ni nihče prepoznal. Vse dokler princesa ni naredila napake ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Navihana princesa Diana je bila vedno pripravljena kakšno ušpičiti.
Profimedia

Princesa Diana nam je ostala v spominu po svoji preprostosti in živahnem duhu, ki so ga oboževali milijoni po vsem svetu. Pokojna princesa je pogosto kršila kraljevi protokol, da bi zabavala ali razveselila svoje otroke, svoje nagajivosti pa ni skrivala niti pri druženju s prijateljicami in svakinjami. Ena od njih je bila Sarah Ferguson, nekdanja žena princa Andrewa.

Vojvodinja Yorška je nedavno v oddaji Kelly Clarkson povedala zanimivo anekdoto s svoje dekliščine leta 1986.

Razkrila je namreč, da sta se s princeso Diano našemili v policista in se odpravili v nočni klub.

Fergie in Diana sta vse do princesinega prezgodnjega konca ostali tesni zaveznici. 
Profimedia

"Seveda greste v nočni klub z valižansko princeso ... Sedli sva in natakar je prišel do naju in rekel: 'Oprostite, to je članski klub in je namenjen zabavi, policistom ne strežemo.' Vendar sva bili tako prepričljivi, da sva se pomešali med goste in za nos potegnili ostale obiskovalce kluba, hkrati pa prepričali pristojne v klubu, da sva prava policista," se spominja Fergie.

Nato sta zapustili klub, Diana pa se je izdala tako, da je neki ženski povedala, da ima doma isto obleko kot ona.

Sara jo je spomnila, da sta "policista", a je bilo prepozno.

"In takrat so naju aretirali," je dejala Ferguson.

"Bili sva zadaj v kombiju, zaročna prstana sva obrnili na drugo stran. Diana se je ozrla okoli sebe in zagledala čips z okusom slanine ter ga začela jesti,'' je razkrila Sarah.

"Policist spredaj je rekel: 'Tega ne smeš.' Potem pa so na koncu ugotovili, da sva to v resnici Diana in jaz!" je v smehu povedala Sarah, ki je bila vse do smrti princese Diane njena tesna zaveznica.

Vojvodinja Yorška in nekdanja žena britanskega princa Andrewa je bila leta ena najbolj osovraženih članic britanske kraljeve družine.

Sarah Ferguson ima na princeso Diano številne zelo zabavne spomine.
Profimedia

S princem Andrewom se je poročila 23. julija 1986 v Westminstrski opatiji in vse je bilo na začetku videti kot prava kraljeva pravljica.

Pred poroko se je govorilo, da je princ Andrew osebno oblikoval zaročni prstan in izbral ujemajoči burmanski rubin za svojo rdečelaso nevesto.

Vendar je že pet let kasneje njun zakon pristal v globoki v krizi, sledil je škandal, kakršnega v britanski kraljevi družini do takrat ni bilo.

Diana in Fergie leta 1987.
Profimedia

Daily Mirror je avgusta 1992 objavil fotografije, na katerih je ameriški finančni menedžer John Bryan poljubljal vojvodinjine nožne prste, medtem ko se je ta sončila brez nedrčka. To je bilo prvič, da so člana kraljeve družine videli v tako kočljivem in intimnem položaju, celotna kraljeva družina se je nato distancirala od nje. Sarah in princ Andrew sta se leta 1996 odločila za ločitev, s tem je Sarah izgubila naziv kraljeve visokosti. 

V zadnjih letih je med Windsorji in vojvodinjo manj napetosti, mnoge pa je presenetila odločitev kralja Karla, da bo Sarah Ferguson po 30 letih znova praznovala božič s kraljevo družino.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta