Stari pikantni škandal trese kraljevo družino: Nova serija pogreva izjemno intimen pogovor Charlesa z ljubico

D.Ži
04.11.2022 10:09

Komaj so na Otoku pokopali kraljico, že pohod na sceno napoveduje nova sezona razvpite serije "The Crown", ki se bo tokrat vrtela okoli propadlega zakona princese Diane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dominic West in Olivia Williams v novi sezoni zelo prepričljivo upodabljata Charlesa in Camillo. 
Profimedia

Peta sezona Netflixove serije "The Crown" poustvarja zloglasni intervju princese Diane z Martinom Bashirjem iz leta 1995, čeprav je princ William prosil, da ga ne predvajajo. Njegove prošnje so preslišali. 

Elizabeth Debicki je v seriji razočarana princesa Diana, Dominic West pa nezvesti princ Charles.  
Profimedia

Peta sezona bo brez dvoma najbolj neprijetna za britansko kraljevo družino doslej, piše Daily Mail. Od podrobno rekonstruiranih zasebnih pogovorov, prek namišljenih intimnih klepetov med princem Williamom in njegovo pokojno mamo, do razvpitega intervjuja princese Diane z Martinom Bashirjem, vse to nas čaka v novi sezoni serije, ki je zadnja leta obnorela svet.

Profimedia

Lani je princ William dal zelo čustveno izjavo za javnost, v kateri je prosil, naj se Bashirjev intervju, za katerega sumi, da temelji na prevari, nikoli več ne prikaže javnosti, viri pa so kasneje potrdili, da je mislil tudi na njegovo uporabo v seriji. Vendar se zdi, da njegova prošnja avtorjev uspešnice ni dosegla.

Profimedia

Dianin intervju z Bashirjem je bil predvajan v BBC-jevi oddaji Panorama leta 1995, princesa pa je nanj pristala, da bi razjasnila situacijo glede svojega propadlega zakona s princem Charlesom. 

"No, v zakonu smo bili trije, bila je kar gneča," je eden najbolj pretresljivih stavkov, ki jih je Diana izrekla med intervjujem, ki si ga je v času predvajanja ogledalo kar 23 milijonov ljudi.

Lani so sprožili neodvisno preiskavo, da bi ugotovili, kako je Bashir dobil intervju, zahteval pa jo je brat pokojne princese, Earl Spencer. Šlo je za sum prisluškovanja in zavajanja.

William je prej komentiral, da so bili v seriji "The Crown" njegovi starši uporabljeni in prikazani v izkrivljeni luči zaradi dobička.

Biografinja kraljeve družine Penny Junor je povedala, da je princ William zaradi serije zelo razburjen. Trdi, da je serija polna netočnih opisov dogodkov in osebnosti.

Profimedia

"To je najokrutnejši, najbolj nepravičen in grozljiv prikaz od skoraj vseh," je povedala za Times. Junor se pri tem posebej sklicuje na prizor, v katerem princu Charlesu njegov pokojni prastric Lord Mountbatten pove, da je družina globoko razočarana nad njegovim razmerjem s Camillo. Trdi, da je "popolnoma zgodovinsko netočen".

Profimedia

Člani in simpatizerji kraljeve družine so se že pritoževali, da je upodobitev starejših članov kraljeve družine, predvsem novopečenega kralja Karla, nekdanjega valižanskega princa, v seriji izjemno negativna in odbijajoča, v novih epizodah pa krepko pogrejejo tudi njegovo ljubezensko afero, znano tudi kot "tampongate" škandal, v kateri je bila udeležena tudi njegova sedanja žena Camilla. Šlo je za prisluhe, v katerih je razvneti Charles leta 1989 svoji ljubici govoril, kako zelo si želi biti njen tampon. 

Nova sezona serije "The Crown" bo na Netflix prispela 9. novembra, zunaj je tudi že uradni napovednik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta