Pretresljiva pisma razkrivajo hudo stisko in žalost princese Diane: "To je obupno in grdo!"

D.Ži
02.02.2023 11:08

Vedno znova se princesa Diana vrne v naša življenja. Tokrat sta njena nekdanja dobra prijatelja na dražbo dala zaupna in zelo osebna pisma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Susie in Tarek Kassem sta prijatelja pokojne princese Diane, s katerima si je dopisovala med letoma 1995 in 1996 ter jima razkrila, kako boleča je bil ločitev od princa Charlesa. Zahvalila se jima je za podporo v težkih dneh. Družina Kassem se je odločila, da bo ta pisma prodala na dražbi, ki bo 16. februarja.

Profimedia

Zasebna pisma razkrivajo, da nikoli ne bi pristala na ločitev od princa Charlesa, danes kralja Karla III., če bi vedela, da se bo situacija spremenila v nekaj tako "obupnega' in grdega". Niz iskrenih pisem in voščilnic, v katerih podrobno opisuje svoje obžalovanje zaradi ločitve in kritizira kraljevo družino, bo na dražbi imel začetno ceno 90.000 funtov (dobrih 100 tisoč evrov).

Profimedia

Valižanska princesa je v teh pismih pisala o izolaciji in strahovih, da njenemu telefonu prisluškujejo, poroča Daily Mail. Na dražbi bo 32 pisem in voščilnic, ki jih je Diana napisala Susie in Tareku Kassemu. "Posedovanje teh dokumentov je velika odgovornost, ki je ne želimo prenesti na najine otroke," sta pojasnila razlog, zaradi katerega sta se odločila, da jih prodata. Nekaterih bolj osebnih in zaupnih pisem, ki sta jih prejela od princese, nista dala na dražbo. Pisma bodo prodana posamično, izkupiček pa bo podarjen dobrodelnim organizacijam, ki jih je podpirala Diana.

Profimedia

"Preživljam zelo težke čase, pritisk pa je resen in prihaja z vseh strani. V nekaterih situacijah je res težko obdržati glavo pokonci, danes sem na kolenih in si želim, da bi bilo te ločitve konec, ker je cena ogromna," je pisala princesa.

"Če bi pred enim letom vedela, kaj bom doživela ob ločitvi, nanjo ne bi nikoli pristala. To je obupno in grdo,"  je zapisala Diana. Zakonca Kassem je spoznala avgusta 1995 med rednimi obiski v bolnišnici Royal Brompton in se jima v pismih večkrat zahvalila za podporo med ločitvijo od Charlesa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta