Snaha Rosvite Pesek od inšpektorjev dobila za 29 tisoč evrov kazni, zdaj je prekinila molk in povedala resnico

A.L.
27.08.2024 10:48

Kaj je razlog za ta vrtoglavi znesek?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Portal N1 je pred kratkim razkril črno listo slovenskih prodajalcev prehranskih dopolnil, ki so zaradi zavajajočega oglaševanja dobili visoke kazni. Na prvem mestu se je znašlo podjetje Biostile, ki ga mnogi poznajo predvsem zaradi zelo vztrajne televizijske prodaje, kjer ves čas nastopa prvo ime podjetja Herta Kosmina.

Od januarja 2022 do 21. junija letos je podjetje Biostile dobilo več kot 300 tisoč evrov kazni zaradi zavajajočega oglaševanja, še vedno imajo tudi veliko število odprtih postopkov pred zdravstvenim inšpektoratom. Na seznamu pa se je znašlo tudi podjetje Nastje Kramer Pesek, ki jo večina pozna pod blagovno znamko Malinca. Nastjino podjetje je po poročanju N1 od leta 2022 od inšpektorjev dobilo že za slabih 29 tisoč evrov kazni.

Nastja Kramer Pesek, sicer snaha voditeljice Odmevov Rosvite Pesek, se je odločila, da prekine molk in pojasni situacijo. "Želeli bi poudariti, da se objava nanaša na zdravstvene trditve, ki so se pojavile ob izdelku, in nikakor ne na kakovost Malincinih izdelkov. Kakovost je vedno naša prioriteta in glavna prednost, zato so vsa Malincina prehranska dopolnila narejena v Sloveniji in iz najboljših možnih sestavin, ki so nam na voljo. V Sloveniji velja zakon, da se pri opisu prehranskih dopolnil ne smejo uporabljati trditve, ki jih ni potrdila EFSA (Evropska agencija za varnost hrane), kar za nas pomeni omejitve pri komunikaciji. Na primer pri probiotikih se ne sme napisati, da pomagajo pri urejanju prebave, in navesti raziskav, ki to potrjujejo. Iz takih primerov potem lahko sledijo kazni," je povedala za Žurnal24.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta