(TOTI LIST) Kriminalistična preiskava: Imamo policijski seznam zaseženih predmetov z Nove24TV!

Boris Desnič
03.06.2024 05:00

Na zadnjem mestu seznama zaplenjenih stvari je uokvirjen zemljevid Velike Madžarske, ki ga je SDS prejela v dar od Fidesza.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Potem ko je policija, ki jo v celoti obvladuje Robert Golob - skupaj s tranzicijsko levico, strici iz ozadja in udbomafijo -, nasilno in po političnih navodilih škandalozno in brutalno vdrla v prostore edine neodvisne televizije pri nas, Nove24TV, ki je tudi sicer naša partnerska medijska hiša, smo v uredništvu nemudoma stopili v akcijo. Ne le, da bi javnost opozorili, da je ponovno prišlo do grobe zlorabe policije v politične namene, saj je Nova24TV z razkrivanjem komunističnih afer očiten trn v peti kulturnim marksistom, pač pa tudi zato, da dokažemo, da je bil nasilen policijski vdor v uredništvo brez kakršne koli resne podlage. Tudi zato so naši novinarji, ki smo jih pod krinko, da so zvesti člani Gibanja Svoboda, infiltrirali v vložišče Policijske uprave Ljubljana, začeli intenzivno zbirati dokumentacijo o tem škandaloznem početju. In jim je uspelo! Na vložišče je namreč višji kriminalistični inšpektor D. Č. prinesel potrdilo o zasegu predmetov na Novi24TV in naročil, da naj "en izvod gre po ustaljenih policijskih kanalih naprej, drugega pa naj takoj odnesejo Robertu". Ker so naši novinarji vedeli, da gre za najbolj vroči dokument, dokaz o komunističnih represalijah zoper neodvisno televizijo, so naredili še tretjo kopijo, ki jo hranimo v uredništvu. Da bi, kot rečeno, dokazali, da gre za grozljiv napad ne le na televizijo, pač pa tudi na SDS, ki s televizijo upravlja, in to tik pred evropskimi volitvami, kjer SDS več kot odlično kaže, smo se odločili, da ta dokaz javno objavimo.

(TOTI LIST) Imamo posnetek! V SDS zaslišali kandidatko Karin Planinšek zaradi izjave o Izraelu

Kaj je torej zasegla policija? Hiter pregled predmetov in listin je takoj pokazal, da je bilo početje policije nezakonito, morda celo protiustavno. Policija je namreč zaplenila pogodbe med Telekomom Slovenije in Novo24TV v vrednosti okoli šest milijonov evrov, kar več kot očitno kaže na politično motiviranost, saj ne more biti naključje, da gre prav za obdobje, ko je vlado vodil Janša. Policisti so, kaže zapisnik, odnesli tudi nekaj poslovne dokumentacije, povezane z Republiko Srbsko in Madžarsko, kar dokazuje, da so presegli svoja pooblastila, saj o tem niso obvestili teh dveh uglednih držav in njihovih organov. Med zaseženimi listinami so tudi navodila predsednika SDS in drugih visokih predstavnikov stranke direktorju televizije Borisu Tomašiču, o čem in kako naj televizija poroča. Zakaj so zaplenili to povsem osebno korespondenco in zakaj so pregledovali tudi korespondenco, v kateri Tomašiču iz stranke očitajo favoriziranje hčerke na njegovi televiziji, ni znano, je pa jasno, da gre za grob protiustavni poseg v nedotakljivost komunikacij. Med zaseženimi predmeti je tudi nekaj izvodov Noriškega kraljestva, dve šalčki z logotipom SDS, študija Branka Grimsa na 134 straneh o ohlajanju Zemlje, povsem nepomembno dopisovanje Žana Mahniča s slovenskimi neonacisti in pripadniki vaških straž, predvolilni plakat Romane Tomc, na katerega je ta pripisala, da ji je slabo, ko zagleda Ljudmilo Novak, pa listek, na katerem Rok Snežič dovoljuje, da uredništvo občasno uporablja njegovega maseratija, zaplenili pa so tudi pedal, ki ga je Tadeju Pogačarju sunil Franc Breznik, povsem nepietetno pa so zaplenili tudi šopek, ki si ga je z groba Leona Štuklja za spomin vzel Aleš Hojs.

Veliki intervju za Toti list: Anžeta Logarja smo poskušali vprašati, kaj si misli o Janezu Janši

Policija je posegla tudi na področje kršenja zaupnosti med zdravnikom in pacientom, saj so zasegli rekordno količino laksativov, med drugim 700 škatlic Prorektala, 400 škatlic Laxana in domači komplet za kolonoskopijo. Zasegli so tudi tablo za pikado z likom Milana Kučana in lego model naselja Murgle. Zakaj je policija odnesla 4000 zastavic Izraela, tudi ni jasno, prav tako pa so policisti iz povsem neznanih razlogov odtujili 80 uniform z rokavnimi oznakami, na katerih je pisalo SOS. Policija je nedopustno odnesla tudi arhivsko gradivo, v veliki večini gre za fotografije, kako vodni top "napada" protestnike na ljubljanskih ulicah, odnesli pa so tudi škatlo s posnetki, kaj Jaša Jenull počne v prostem času. Povsem nerazumljivo pa je, zakaj je policijo zanimala voščilnica za novo leto, pod katero so podpisani Mladi zdravniki in Konrad Kuštrin. Policija je kršila tudi pravila HACCP (po domače hasapa), saj je odnesla tudi lubenice, ki jih je na uredništvo prinesel Franc Kangler. Seznam kršitev, ki si jih je dovolila Golobova policija, pa se kar ne neha. Odnesli so nekaj let staro zaprosilo Zdravka Počivalška, da Tomašič zlobira pri Janši, da njega, Simono Kustec in njegovo SMC vzamejo v koalicijo, in celo obrabljeno nogometno žogo, na kateri je slika Damirja Črnčeca, tik proti koncu seznama zaseženih strani pa je tudi poln fascikel kopij 267 pisem Anžeta Logarja, ki Janšo prosi za nujen sestanek.

Na zadnjem mestu seznama zaplenjenih stvari pa je uokvirjen zemljevid Velike Madžarske, ki ga je SDS prejela v dar od Fidesza in ki ga je Janša podaril uredništvu z zapisom na zadnji strani, da je "ponosen na vlogo, ki jo ima Nova24TV v državi, družbi in stranki".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta