(TOTI LIST) Športna zveza Maribor naposled preimenovana v Družinsko zvezo Barada!

Tomi Nepotistič
13.05.2024 06:00

Župan Saša Arsenovič je ob tem razkril še nekaj novosti, povezanih z novo zvezo ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Na sinočnji slavnostni prireditvi v Minoritih je nastopil zgodovinski trenutek, na katerega smo ga čakali že nekaj let. Mariborski župan Saša Arsenovič je namreč ob zvoku fanfar slavnostno razpustil Športno zvezo Maribor. "Kot župan sporočam veselo, kaj veselo, radostno vest, da je zveza ukinjena. Od nje doslej ni bilo nič, bila je sama sebi namen, zdaj pa je namen končno dobila, saj jo bo nadomestila Družinska zveza Barada. Vesel in srečen sem, da je predsednik zdaj že ukinjene in tudi nove zveze postal Tomaž Barada, in to v mojem mandatu. S to svečanostjo tudi imenujem gospoda Barado za predsednika Družinske zveze Barada, s ponosom pa lahko sporočim tudi, da je podpredsednica postala njegova hči Tyra Barada, generalni sekretar pa njegov bodoči zet Žiga Zagoranski. Je lahko kaj bolj uspešno kot družinsko podjetje, družinska zveza? Srčno upam, da bodo v to veličastno organizacijo povabili še kakšnega družinskega člana," je sklenil vidno navdušen župan.

Kako se je zgodil ta tektonski premik, ki bo prinesel nove, svetlejše čase za mariborski šport? Pred dnevi se je namreč odvila slovesnost, ko je zdaj že ukinjena zveza podelila nagrade v izboru Športnik Maribora za leto 2023. V najprestižnejših posamičnih kategorijah sta namreč slavila kikbokserja. Baradina hčerka Tyra Barada je postala mariborska športnica leta, Baradin bodoči zet Žiga Zagoranski pa mariborski športnik leta. Ob tem je bilo seveda popolnoma jasno, da bo moral predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada podeliti še naslov najboljšega trenerja predsedniku Športne zveze Tomažu Baradi. Ob tem smo za komentar prosili predsednika Športne zveze Maribor, ki podeljuje prestižne nagrade, Tomaža Barado in trenerja leta Tomaža Barado: "Mislim, da smo Maribor vpisali v zgodovino, saj se je zgodilo že drugič, da je organizacija, ki podeljuje nagrade, nagrado dodelila predsedniku organizacije. Rad bi se zahvalil vsem, ki so me podpirali na moji poti, predvsem pa družini. Brez nje mi ne bi uspelo."

Pred mikrofon smo seveda povabili tudi športnico leta in športnika leta. Tyra Bara je povedala: "Rada bi se zahvalila očetu Tomažu Baradi, pa seveda tudi predsedniku Športne zveze Maribor Tomažu Baradi in najboljšemu trenerju Tomažu Baradi. Posebna zahvala pa gre tudi mojemu fantu, športniku leta Žigi Zagoranskemu, in vsem, ki nas podpirate. Vesela sem, da bom odslej tudi funkcionarka nove mestne zveze." Žiga Zagoranski pa je dejal: "Rad bi se zahvalil bodočemu tastu Tomažu Baradi, pa seveda tudi predsedniku Športne zveze Maribor Tomažu Baradi in najboljšemu trenerju Tomažu Baradi. Posebna zahvala pa gre tudi mojemu dekletu, športnici leta Tyri Barada, in vsem, ki nas podpirate. Vesel sem, da bom odslej tudi funkcionar nove mestne zveze."

Župan Saša Arsenovič je ob tem razkril še nekaj novosti, povezanih z novo zvezo: "Tomaž Barada bo postal predsednik zveze brez omejitve mandata, prav tako pa bomo opustili dosedanji način izbire za športnike in športnice Maribora. Doslej so 60 odstotkov glasov prispevali člani strokovnega sveta, 40 odstotkov pa novinarji, kar je izrazito nedemokratično. Po novem bo 60 odstotkov glasov prispeval Tomaž Barada, 40 odstotkov pa skupaj Tyra Barada in Žiga Zagoranski. Imeli bomo tri stalne nagrade, ki jih bodo dobili Tomaž Barada, Tyra Barada in Žiga Zagoranski, podelili pa bomo tudi nekaj drugih nagrad, a o tem bo odločil predsednik tričlanskega strokovnega sveta Tomaž Barada. Smatram, da strokovnega sveta, kot je bil doslej, ne potrebujemo, saj je na člane mogoče vplivati - imel sem kar nekaj informacij, da so nanje pritiskali -, novinarji pa so itak pristranski. Prepričan sem, da bo odslej vse drugače."

Nekdanji predsednik Športne zveze Maribor, novi predsednik Družinske zveze Barada in, kot vemo, trener leta Tomaž Barada je nad spremembami navdušen: "Od zdaj naprej bo vse transparentno in jasno. Nobenih skrivalnic in nobenih pritiskov več. Rad bi se zahvalil županu, v zahvalo bom predlagal, da se mu podeli zlati grb mesta Maribor. Vem, da imajo tudi tam neko brezzvezno komisijo, a prav bi bilo, da uvedejo naše standarde. A ne bi bilo prav lepo, če bi župan mesta Maribor Saša Arsenovič podelil zlati grb mesta Maribor Saši Arsenoviču? Kakor koli, še enkrat bi se rad zahvalil predsedniku Športne zveze Maribor, da je v meni prepoznal kvalitete, ki so mi prinesle naziv trenerja leta. Pa družini bi se rad zahvalil. Še enkrat. Vas pa zdaj vabim na družinski piknik. Saj imate čas, ne?"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta