(TOTI LIST) Pretres v vladi Roberta Goloba: Tina Gaber nova ministrica za zdravje!

Robi Gaber
12.08.2024 05:00

Med prvimi ukrepi bo tudi terapevtsko zdravljenje z nutrijami, ki bodo nadomestile konje, pse in delfine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Potem ko je partnerica predsednika vlade Roberta Goloba Tina Gaber v svojem podkastu zmlela slovenski zdravstveni sistem, ki da ne zna naučiti in prisiliti delovnih ljudi in občanov, da živijo zdravo, in s tem izrekla eno najhujših kritik na račun vlade svojega partnerja, se je zgodil presenetljiv obrat. "Alora, sem moji Tini prisluhnil, ma je tako fajn in strokovno v podkastu povedala vse o težavah našega zdravstva, da sem si rekel - pa ona je za ministrico! Sem poklical ministrico Valentino Prevolnik Rupel in ji rekel, da je čau, arrivederci," je v kratki izjavi, potem ko so se razširile govorice, da bo vlada doživela novo rekonstrukcijo, za naš medij dejal Robert Golob. In če se je zdelo, da bo to edina kadrovska rošada v vladi, se je slovenska javnost seveda zmotila, saj je Golob sočasno z Ruplovo odstavil tudi ministra za naravne vire in prostor Jožeta Novaka. Njegove posle bo do imenovanja novega ministra prav tako opravljala Gabrova.

"O mojih potezah glede ukrepov v Ljubljanici in na Ljubljanskem barju bom govorila konec tedna, zdaj je moj cilj zdravstvena reforma, ki je pred mano nihče ni znal rešiti, ker so se ukvarjali z nepomembnimi zadevami, kot je skrajševanje čakalnih vrst in podobnimi nebulozami. Zdravstvo lahko rešimo samo tako, da ga ukinemo, to pa bomo lahko storili samo tako, da bodo naše državljanke in državljani začeli živeti zdravo. To jim lahko zagotovim samo jaz s pomočjo svetovno znanega prehranologa Boštjana Jakšeta, poklicala pa bom tudi Herto Kosmina. Ministrstvo za zdravje bo torej za zdaj ukinilo vse zdravstvene projekte, omejilo delovanje ZZZS ter počasi zaprlo oba klinična centra in v roku petih let tudi zdravstvene domove, postaje in ambulante, ki jih bodo nadomestili centri za zdravo prehrano, vegetarijanstvo in veganstvo ter frutarijanstvo, krajše CZPVVF. Tam bodo državljani dobili vse napotke, kako zdravo živeti," nam je pojasnila Gabrova. Med prvimi ukrepi bo tudi terapevtsko zdravljenje z nutrijami, ki bodo nadomestile konje, pse in delfine.

Za te, ki se trenutno zdravijo in tako ne bodo v oskrbi CZPVVF, bodo sicer še skrbeli v bolnišnicah, a še največ dvanajst mesecev, kjer pa bodo takoj uvedeni izključno veganski jedilniki, do teh pa bodo pacienti upravičeni le, če bodo objavili vsaj eno fotografijo na svojem instagram profilu. Dodatno porcijo tofuja bodo dobili, če bodo fotografije na omrežjih objavljali iz bolniške postelje ali z urgence, veliko porcijo humusa pa bodo prejeli, če bodo v živo snemali svojo operacijo in med ključniki omenili tudi predsednika vlade. Reševalna služba bo predvidoma ukinjena do konca leta, vozila prve pomoči pa bodo namenjena transportom nutrij po celi državi. Tako naj bi že januarja vsaj 150 nutrij pripeljali v Maribor na Dravo, s čimer se po besedah Gabrove strinja tudi mariborski župan Saša Arsenovič, ki v naselitvi teh živali vidi tudi razmah terapevtskega turizma na obnovljenem Lentu. Predvidoma januarja bo ministrstvo za zdravje preimenovano v ministrstvo za zdravo življenje in instagramabilne točke.

Včeraj smo nekaj naključnih mimoidočih že povprašali, kaj menijo o načrtih nove zdravstvene ministrice. "Čujte, jas za tote zdrave artikle nimam gnara. Pa instagrama tut nimam, samo po fejsbuki te kaj objavim. F totih trgovinah poceni kupim, za bio eko proizvode sn prekratka, če vete, kaj mislim. Froce pa v Meka pelem," nam je pojasnila Marija G. iz Malečnika. "Kuga? Use tele ustanovce bo zaprla? Ja, kam bom pa jest očija pelala, če bo kej narobe? Pa sej me bo ja skenslal, če mu bom namest telečje tofu prnesla ali pa tisto zeleno poliko, madonca!" pa se je priduševala Elizabeta Z. iz Krtine pri Ljubljani. Tudi Antonio T. iz Kopra se je razburil: "Nič več pršuta? Refoška, terana in malvazije? Ma kej nej čičeriko pa karfjolo jem? Še brgeše mi bojo dol pale, ker bom shujšal. Bašta s takimi, no!"

"Vem, da se mi bodo strokovnjaki in znanstveniki uprli, tako tisti, ki so povezani z zdravjem, naravo in prehrano, ampak oni nimajo dosega na omrežjih, kakršnega imam jaz. Strokovni članki v nekih obskurnih bazah jim ne bodo pomagali. Kdo sploh danes še posluša stroko, ko pa imajo nas? Ste videli, kako sta Janković in Magnifico utišala stroko? Izjemno sta izpeljala svojo zgodbo," je optimistična Gabrova, ki nam je tudi zagotovila, da bodo stročnice, semena, morske alge, psevdožita, ezekiel kruh, ​kimči, kombuča ​in vodna kreša spremenili Slovenijo. "Če sem lahko spremenila mojega Robija, bom tudi vas," je še dodala. Prikimal ji je tudi Golob, ki je povedal, da odkar uživa tempeh, seitan in oreščke, še posebej tiste neblanširane in nepražene, še ni bil pri zdravniku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta