(TOTI LIST) Šok pri Čeferinovih: Ronaldo s peticijo nad slovensko reprezentanco

Ristiano Conaldo
08.07.2024 06:00

Kdaj bi lahko bila znana odločitev Uefe, si v Nyonu niso upali napovedati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters
Reuters

Razkrivamo, da je tekma na evropskem prvenstvu med Slovenijo in Portugalsko doživela še tretji polčas. Vir z evropske nogometne zveze, sicer tesni sodelavec našega Aleksandra Čeferina, nam je namreč potrdil, da je superzvezdnik Cristiano Ronaldo takoj po srečanju, na katerem je njegova reprezentanca slavila po izvajanju enajstmetrovk, v Nyon poslal peticijo, ki močno obremenjuje četo Matjaža Keka. "Sprva smo pomislili, da gre za šalo, tako hitro se je po tisti tekmi v Frankfurtu vse dogajalo. V roke smo namreč dobili peticijo z žigom portugalske nogometne zveze, pod katero pa je bil na 34 mestih podpisan zgolj Cristiano Ronaldo. A to še ni vse. Poleg dokumenta smo kot prilogo prejeli tudi epruveto, v kateri naj bi bile shranjene Ronaldove solze, s katerimi naj bi poškropili tudi spremni dokument," nam je v neuradnem pogovoru pojasnil uradnik iz Uefe in dodal, da zdaj dokumentacijo preverjajo pristojni organi zveze. Kdaj bi lahko bila znana odločitev krovne evropske nogometne organizacije, si v Nyonu niso upali napovedati.

Čeprav naj bi šlo za strogo varovan dokument, za katerega so se po naših informacijah zanimali tudi portugalski mediji, zlasti tisti z Madeire, nam je šest strani dolgo peticijo na koncu vendarle uspelo pridobiti in jo tako danes že hranimo v uredništvu. "Cristiano Ronaldo je užaloščen in pretresen nad dogajanjem na tekmi osmine finala evropskega prvenstva v Nemčiji med Portugalsko in Slovenijo. Da evropska nogometna zveza dovoli, da Cristiano Ronaldo nastopa proti takim ekipam, je nedopustno in zahteva takojšnje ukrepanje. Cristiano Ronaldo tudi upa, da ne gre za širšo zgodbo, ki bi bila morebiti povezana celo s korupcijo, saj je znano, da je na čelu vaše organizacije slovenski državljan (Čeferin, op. a.)," svoj dopis v tretji osebi in portugalščini začenja Cristiano Ronaldo, ki je v tekst večkrat prilepil svoj portret.

(TOTI LIST) Ronaldo v ekskluzivnem intervjuju: Izjemno sem spal na postelji iz Prekmurja!

Kot dodaja, so bili na omenjeni tekmi proti Cristianu Ronaldu, petkratnemu dobitniku zlate žoge in konkvistadorju lige prvakov, praktično vsi, česar nogometni svet po besedah Cristiana Ronalda ne pomni. Tudi zaradi tega s svojo odvetniško pisarno resno razmišlja o tožbah proti posameznikom. "Cristiano Ronaldo tukaj govori o vratarju Janu Oblaku, ki mu je obranil kazenski strel, obrambnih igralcih z Vanjo Drkušićem na čelu, ki so ga večkrat, tudi na grob način, ustavili, in ostalih slovenskih reprezentantih, ki so med drugim ob prostih strelih Cristiana Ronalda stali v živem zidu. Cristiano Ronaldo izpostavlja tudi vse slovenske navijače, ki so bili tedaj na frankfurtskem stadionu in so celo razvili dres Lionela Messija, ter vse komentatorje na družbenih omrežjih, ki so Cristianu Ronaldu zaradi dogajanja na zelenici nadeli slabšalne in poniževalne vzdevke. Če se vse sile ne bi orkestrirano obrnile proti Cristianu Ronaldu, bi Cristiano Ronaldo vrhunsko odigral to tekmo in bi iz prostih strelov, ki so ustvarjeni samo zanj, česar se zavedajo tudi njegovi soigralci in selektor, večkrat zatresel mrežo nasprotnikov, kar pomeni, da enajstmetrovka v podaljšku sploh ne bi bila potrebna in zaradi nje Cristiano Ronaldo tako ne bi nikoli zajokal. Portugalska in cel svet bi bila ob takem scenariju tekme, ki je po mnenju Cristiana Ronalda edini zakonit in pravičen, seveda ponosna na Cristiana Ronalda, kar je edino pravilno," še piše portugalski superzvezdnik, katerega premoženje je ocenjeno na pol milijarde ameriških dolarjev.

Reuters

In ravno zaradi takih krivic, ki so po prijateljski tekmi v ljubljanskih Stožicah svoj vrhunec dosegle na srečanju osmine finala evropskega prvenstva, se je Cristiano Ronaldo odločil napisati peticijo, ki jo je podkrepil s kar 34 podpisi Cristiana Ronalda. Od evropske nogometne zveze tako v imenu Cristiana Ronalda zahteva zagotovilo, da se njegova reprezentanca, dokler bo zanjo še igral Cristiano Ronaldo, ne bo nikoli več pomerila s slovensko reprezentanco, kar velja za vsa tekmovanja, torej od kvalifikacij za evropsko in svetovno prvenstvo prek lige narodov do prijateljskih tekem, ob tem pa od Uefe še zahteva, naj imetnike televizijskih pravic pozove, da izbrišejo vse posnetke s tekme med Portugalsko in Slovenijo v Frankfurtu. "Cristiano Ronaldo vam bo za to večno hvaležen," svojo "solzavo peticijo", kot so jo poimenovali v Nyonu, zaključuje Cristiano Ronaldo, ki za dodatna pojasnila Totemu listu ni bil na voljo.

 

Vaše mnenje šteje! Sodelujte v anketi in pomagajte izboljšati Večer:

Anketa o zadovoljstvu bralcev Večera!
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta