(TOTI LIST) Ekskluzivno: Kako se je Janša v "operaciji Trenta" ujel v Kučanovo past!

Trento Imosič
15.07.2024 07:50

Preiskovalci so prišli do grozljivih ugotovitev, kako je tranzicijska levica predsedniku SDS namestila posel, v katerega se je ta povsem nedolžen ujel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Toti list

Naši partnerski mediji, med njimi Nova24TV in številni anonimni uporabniki omrežja X, ki sodelujejo v eni najuspešnejših kreativnih kleti v državi, so vzeli v bran najboljšega politika v Sloveniji Janeza Janšo, ki je vnovič tarča globoke države in pravosodnega podzemlja. Tudi zato je prav, da svojo vlogo v obrambi prvega osamosvojitelja opravi tudi naš medij. Toti list je v preteklosti večkrat opozoril - in tudi tokrat ne bo nič drugače - na delovanje udbomafije, ki je, kot rečeno, ugrabila tudi pravosodje, ki neupravičeno preganja drugorazredne politike. Janša je namreč državnega tožilca Boštjana Valenčiča, ki je vložil obtožnico v zadevi Trenta, označil za "specialca za prvorazredne". Ta in njegovi družinski člani so zdaj deležni številnih napadov in diskreditacij s strani SDS. A naša preiskava je pokazala, da so ti napadi, naj se zdijo še tako nizkotni in odurni, povsem upravičeni.

Preiskovalci Totega lista so namreč prišli do grozljivih ugotovitev, kako je tranzicijska levica Janši namestila posel, v katerega se je ta povsem nedolžen ujel, zdaj pa so aktivirali še ugrabljeno pravosodje (bolje rečeno krivosodje), ki želi Janšo dokončno uničiti. Kako so torej Janšo speljali v past? Kako je potekala "operacija Trenta", ki je bila oblikovana, dogovorjena in dirigirana iz najbolj znane ljubljanske dnevne sobe?

Kučan Janši: "Poglej si to poceni parcelo"

Milan Kučan je Janši, ko sta bila še v relativno dobrih odnosih (spomnimo, šlo je za leto 1992), povedal za parcelo v Trenti. Omenil mu je, da se prodaja 15.600 kvadratnih metrov za zanemarljivih 4600 evrov, kar je seveda pritegnilo njegovo pozornost. Kdo ne bi imel parcele v osrčju Triglavskega narodnega parka, v prečudoviti Trenti? Kučanov manever je uspel, Janša je nasedel in parcelo kupil. Potem ko je ugotovil, da je žrtev igric udbomafije in "malega iz Murgel", se je leta 2005, ko je bil predsednik vlade, odločil, da bo parcelo prodal in se tako rešil iz pasti, ki so mu jo nastavili kulturni marksisti. Posel je želel speljati daleč od njihovih lovk, preko neodvisnih družb, saj vsi vemo, da tranzicijska levica obvladuje praktično vse gospodarstvo - državno in zasebno.

Eno od dveh podjetij, ki ju v tistem času ni nadzirala leva mafija, je bilo podjetje Eurogradnje, ki je Janši za parcelo ponudilo kar 131.200 evrov, torej skoraj 30-krat več, kot je zanjo plačal. "Tudi mene je cena presenetila, a pojasnili so mi, da so cene za parcele, kjer je strogo prepovedana gradnja, šle v nebo. Nisem se pritoževal, saj cene vendarle določa trg, jaz pa sem strog pristaš prostega trga," naj bi bil Janša takrat razložil najožjim, sicer nekoliko skeptičnim sodelavcem, ki so se čudili vsoti, ki jo je prejel njihov vodja.

Kako so zmedli komunajzarje

A težave se za Janšo tu niso končale. Ko so centri nekdanje moči, ki naši državi vladajo že 34 let na 50 let podlage, ugotovili, da jih želi izigrati, so nemudoma stopili v akcijo. A bili so nekoliko prepozni. Eurogradnje so parcelo takoj prodale drugemu neodvisnemu podjetju, Imosu. Da bi popolnoma zmedli komunajzarje, je Imos od Janše odkupil manjše stanovanje v Ljubljani in mu takoj nato za 236.100 evrov prodal trisobno stanovanje v središču prestolnice. Operacija je bila uspešna, specialci, ki so delali za Murgle, so bili popolnoma zmedeni. Ker niso vedeli, kako bi diskreditirali Janšo, so začeli širiti govorice, da si brez denarja, ki ga je dobil za zemljišče v Trenti, Janša leta 2005 ne bi mogel kupiti novega stanovanja.

"Ko je Kučan izvedel za spretne transakcije, s katerimi so uničili njegov briljantni načrt, je pobesnel. V dnevni sobi je s karnis potrgal vse zavese, razbil vse steklenice v minibaru, šele posredovanje Štefke, ki mu je prinesla mrzle obkladke in čaj, je preprečilo popoln kolaps šefa prvorazrednih," nam je povedal Sočo Krn-Vršič, tesni Kučanov sodelavec in vodja "operacije Trenta". "Naši operativci so sicer ugotovili, da je denar za odkup Janševe parcele Eurogradnjam zagotovil Imos pod krinko, da gre za predujem za posel v Fiesi, ampak ta podatek nam ni več pomagal. Zato smo aktivirali naše speče celice najprej v policiji, ki je po Kučanovih napotkih ovadbo v zadevi Trenta vložila leta 2013, nato pa smo aktivirali še naše v pravosodju - najprej tožilce, zdaj pa, ko se je sodni postopek končno začel, seveda tudi tiste v sodstvu. Ampak tega ne objaviti," nam je dejal vodja operacije, ki ni skrival nezadovoljstva, da Janša s kolegom Francijem Matozom z raznimi manevri poskuša zamenjati njihove sodnike in tudi porotnike ter da napada tožilca, ki ga je v sodstvo poslal centralni komite nekdanje partije, ki še vedno deluje, vendar - kot vemo - ne javno.

Kakšen bo epilog?

Našega prognostičnega analitika Kočo Lepeniča smo vprašali, kako vidi razplet "afere Trenta". "Zadeva je kompleksna. Jasno je, da bo levica v končnici nastavila svoje sodnike in senat in da bo Kučan preko posrednikov dajal navodila, kako naj poteka sojenje in kako naj odločijo. Janša ima težavo, ampak ta ni nepremostljiva. Če bi bil na njegovem mestu, bi mu predlagal, naj na tožilca še intenzivira pritisk, njegova Nova24TV naj objavi vse možne podrobnosti o sorodnikih, tudi posebni oddelki, kot so Janševi rumeni jopiči, bi lahko paradirali po ulici, kjer tožilec stanuje. To vse so neki povsem normalni in legitimni pritiski, po fizičnih obračunih in uporabi orožja pa v tej fazi še ne bi posegal, diskreditacija je povsem dovolj," je ocenil naš analitik, ki ne more verjeti, česa vsega je levica zmožna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta