(TOTI LIST) Šok za Zorana Jankovića in Magnifica - žužki pokupili vse vstopnice!

Zoran Pešut
01.07.2024 06:00

Janković je dobil mandat na volitvah in povsem jasno je, da on vodi mesto, ne pa skupinica nekih doktorjev, arhitektov, biologov, filozofov in drugih pripadnikov skrajnih zelenih gibanj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Velika bitka med ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in Magnificom na eni ter naravovarstveniki na drugi strani je dobila presenetljiv in nepričakovan obrat. Spomnimo: državni Zavod RS za varstvo narave je začel brez pravega razloga - verjetno iz čiste birokratske zlobe - nasprotovati izvedbi velikega Magnificovega koncerta in spremljevalnih dogodkov v parku Tivoli, preoblikovanje parka v zabaviščno cono pa podpira tudi pevčev veliki prijatelj, župan Zoran Janković. Park Tivoli sicer sodi v krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, kar je zelo nenavadno, ni pa izključeno, da so razglasitev krajinskega parka izsilile razne domače ekoteroristične in druge "zelene" organizacije.

V ta zeleni kriminal je zdaj odločno posegel Janković, ki bo prav danes mestnemu svetu najlepšega mesta v Sloveniji - ki se je leta 2016 po grozljivi napaki (Janković je bil seveda zavedèn) celo imenovala Zelena prestolnica Evrope - predlagal, da se zavod izloči iz odločitev o tem, kaj se lahko in ne sme izvajati v parku. Ta drzna, pogumna in legitimna poteza je seveda trčila ob zeleni lobi, ki ga, med drugimi objemalci dreves, vodi - ne boste verjeli - hčerka Jankovićevega velikega zaveznika Milana Kučana Ana Kučan. Ti šepetalci žužkom, ki si drznejo celo nadeti ime Mladi za podnebno pravičnost, zdaj vpijejo, da je politika prevladala nad stroko, kar je seveda smešno. Janković je dobil mandat na volitvah in povsem jasno je, da on vodi mesto, ne pa skupinica nekih doktorjev, arhitektov, biologov, filozofov in drugih pripadnikov skrajnih zelenih gibanj.

Dol z oboževalci insektov!

Tem zasanjanim podnebnikom so se pridružile tudi institucije, ki jih mi vsi, torej tudi Ljubljančani in Ljubljančanke, ki si želijo koncertov pod krošnjami, plačujemo preko davkov in prispevkov. To so Biotehniška fakulteta, Fakulteta za arhitekturo, Zdravstvena fakulteta in celo rektor Univerze v Ljubljani. Kdo je zavedel njihove profesorje, bo Toti list seveda raziskal, ni pa izključeno, da jih financirajo Greenpeace, Soros, WWF, fundacija Gates in drugi prostozidarji in lobisti po svetu. Če se bo pritisk nadaljeval, je Janković že zagrozil: "Poslušte, de, če mi bodo ti oboževalci insektov in trave še naprej težili, de, bo park Tivoli doživel usodo mariborskega Lenta. Pri kolegu Sašku sem se že pozanimal, de, kako pobetonirati velika območja zelenih površin in odstraniti menda zavarovana drevesa. Če nočete Magnifica, tudi dreves ne bo!"

In ker je bil Janković prepričan, da bodo mestni svetniki danes seveda potrdili spremembo odloka o varstvu krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, je že včeraj, v nedeljo, dal v prodajo vstopnice za ta nepozabni koncert v idiličnem ljubljanskem raju, ki bo zdaj naposled dan v uporabo meščankam in meščanom in ne zgolj izbrani zeleni eliti. "Poslušte, de, že včerajšnja prodaja kart je pokazala, de, da sem imel popolnoma prav. Karte so šle kakor za med, de, in če se lahko pošalim, smo čebelam vzeli rožice v parku, de, meda pa ni. Ker so šle karte za med. Sej razumete, ne? Ne? Kako ne? Kaj ste tudi vi pri žužkoljubcih? Aja, de, še neki moram povedat. Jaz sem imel sestanek z našimi nogometnimi feni, de, ne tistimi zgoraj, pač pa ljubljanskimi. Sem rekel - vi niste več Green Dragonsi, vi ste samo še Dragonsi. Ni tu več prostora za zeleno. Iz grba in zastave tudi leti zelena barva. Dovolj je teh zelenašev, de, pa tudi Zelenega Jurija pri nas več ne bo. Naj ga kar imajo tam dol v Črnomlju, de. Zeleno je grdo," je še dejal župan.

Živčni zlom po zelenem čaju

Če se je včeraj županu še smejalo, pa je danes sledil šok - vse vstopnice so pokupili tivolski žužki, denar pa so, kakor kaže, prispevali tudi parkovna drevesa in grmovnice, ki so statični in jim nekako ni uspelo priti do blagajne in računalnikov. Po naših informacijah se je Jankoviću danes zjutraj povsem "utrgalo", najožji sodelavci so mu komaj preprečili, da ni s kosilnico, koso, sekiro in mešalnikom betona odšel v Tivoli. "Stanje je bilo dramatično," je jutranje dogajanje opisala njegova tajnica, "našega Zokija je zlomilo. Potem ko smo mu preprečili odhod v Tivoli, se je sesedel in skuhala sem mu zeleni čaj. Potem pa se mu je čisto zmešalo".

Poklicali smo tudi Magnifica. "Glejte, mene v bistvu ne zanima, kdo bo v občinstvu v Tivoliju, samo da je v Tivoliju. Hočem Tivoli. Samo Tivoli. Če mi tega ne bo zrihtal, bom napisal pesem Zoki spoki. Aja, pa predelal sem pesem Tivoli. Jo želite slišati? Ja? No, naj vam bo."

Pridi nocoj v Tivoli, bova betonirala,

gramoz, voda in cement,

teptalcev trave za en regiment.

Gor čez Belvi v Tivoli, da bova sama,

le jaz in ti, kakor hrošč,

naj naju vzame črna noč.

 

 

Vaše mnenje šteje! Sodelujte v anketi in pomagajte izboljšati Večer:

Anketa o zadovoljstvu bralcev Večera!
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta